Hoe lang gaat een LED lamp mee?

Het is algemeen bekend dat LED lampen langer mee gaan dan andere lampen. Maar hoe veel langer gaat een LED lamp eigenlijk mee? En hoe komt dat eigenlijk? In dit artikel vertellen we alles over het aantal branduren en het verschil met traditionele verlichting.

Het aantal branduren

Een LED lamp brandt gemiddeld 35 000 uur. Dit betekent dat als je je lamp 5 uur per dag aan hebt, deze bijna 20 jaar lang mee kan gaan! Belangrijk is om hierbij te noemen dat de afspraak is dat een lamp ‘op’ is als de lichtopbrengst met 30% is afgenomen. Hierna geeft de lamp dus nog wel licht, maar niet zo veel meer als eerst. De levensduur van een LED lamp hangt af van het materiaal waarvan de lamp gemaakt is. Het kan dus voordeliger zijn om een iets duurdere lamp te kopen, aangezien deze langer mee gaat.

Het verschil tussen LED lampen en traditionele verlichting

We begrijpen dat de term branduren u misschien niet zo heel veel zegt, daarom wilt u vast weten hoe een LED lamp het doet in vergelijking met andere lampen. Een halogeen lamp heeft maar 3500 branduren, dat is één tiende van het aantal branduren van een LED lamp! Een spaarlamp heeft er maar 7500, dus ook die gaat een stuk minder lang mee dan LED verlichting. Naast dat een LED lamp dus minder energie verbruikt, hoeft u ook nog eens minder vaak nieuwe lampen te kopen. Dat is fijn voor u, en uw portemonnee.

Hoe kan het nou dat een LED lamp zo veel langer brandt? Een LED lamp zit heel anders in elkaar dan een andere lamp. Hierdoor wordt de LED lamp minder warm van andere lampen, wat niet alleen brandveiliger is, maar ook beter is voor de levensduur van de lamp. Daarnaast is een LED lamp beter bestand tegen trillingen en schokken dan andere lampen en is de LED lamp minder fragiel dan andere lampen. Hierdoor gaat een LED lamp minder snel kapot. Meer over de weerstand van LED verlichting vind je bij onze Ingress Protection pagina.

0/5 (0 Reviews)
social position

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 2965 reviews.