Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Spots met ingebouwde bewegingsmelder

2 augustus 2022
Opbouwspots-in-de-keuken.jpg

LED lampen met een bewegingssensor zijn ontzettend populair. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, dragen hun steentje bij als het aankomt op het zo laag mogelijk houden van de energie kosten en ogen ook nog eens mooi in menig plafond. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de zogeheten ‘microwave’ sensor die in de lamp is verwerkt. Deze techniek maakt namelijk gebruik van microgolven die voor een echo zorgen. Deze echo zorgt ervoor dat de lamp de kamer kan lezen. Met behulp van de onderbroken golven kan de sensor van de lamp vervolgens bepalen wanneer het licht aan moet zijn. Dit is natuurlijk anders dan een traditionele PIR sensor, aangezien hier zowel warmte als beweging voor is vereist. Ook benieuwd wat deze lamp met bewegingssensor voor je kan betekenen? Lees dan snel verder!

Gebruik van een inbouwspot met ingebouwde sensor

Wanneer je gebruik maakt van een lamp met een standaard bewegingssensor of schakelaar, komt het vaak voor dat de lamp in kwestie onnodig lang aan blijft staan. Als je kiest voor een lamp met ingebouwde bewegingssensor is dit verleden tijd! Deze lamp met sensor werkt namelijk alleen als de sensor beweging kan meten. Dit betekent dat de lamp alleen actief is als de microwave sensor beweging door het glas kan detecteren.

De spots met bewegingssensor kun je op tal van verschillende plekken inzetten. Denk hierbij aan een vergaderruimte op het kantoor, de garage of het toilet op de begaande grond. Dit zijn vaak locaties waar het plaatsen van een schakelaar of dimmer moeilijker is dan gehoopt, vaak vanwege de mogelijke plekken waar hetgeen geplaatst kan worden. Dankzij de ingebouwde sensor van deze lamp is dat echter geen probleem, want het activeren en deactiveren van de lamp wordt automatisch voor je geregeld. Zo kun je altijd genieten van de perfecte hoeveelheid licht, zonder dat je ook maar een vinger hoeft uit te steken.

Een ander voordeel van de genoemde spot is de aanwezigheid van een inbouw en opbouwmodule. Hierdoor kun je deze lamp met bewegingssensor gemakkelijk toepassen binnen jouw huis, ongeacht de omstandigheden omtrent plaatsing. Hierdoor kun je genieten van de perfecte inbouwspot of opbouwspot met een ingebouwde bewegingssensor, zonder dat je het lichtplan hoeft om te gooien!

Het stijlvolle design van de microwave inbouwspots

Waar een standaard bewegingsmelder een doorn in het oog kan zijn, zorgt deze spot met ingebouwde bewegingsmelder ervoor dat jouw plafond er strak uit blijft zien. In tegenstelling tot de meeste spots, werkt deze lamp namelijk met een sensor die in het armatuur zit gebouwd. Hierdoor is de sensor zelf niet zichtbaar met het blote oog, aangezien het melkglas de binnenkant van de spot verhult. Dit ziet er meteen een stuk frisser uit, waardoor de spot veel beter opgaat in jouw kamer.

Daarnaast kun je ook genieten van verschillende andere bonussen. Zo is de lamp ontzettend sterk, met een totale lichtopbrengst van maar liefst 810 Lumen. Dit is veel meer in vergelijking tot een standaard 5Watt spotje, wat vaak slechts 450 Lumen uitstraalt. Ook de kleurtemperatuur van het licht draagt bij aan een prettige ervaring, omdat je werkt met warm wit licht (2700 Kelvin).

Hoe installeer ik deze spot met bewegingsmelder?

De installatie van deze sensor lamp is natuurlijk erg gemakkelijk uit te voeren. Allereerst is het handig om te bepalen of je gebruik wilt maken van de inbouw of opbouw functie.

Als je de keuze eenmaal hebt gemaakt, plaats je de metalen beugel achterop de spot. Maak je gebruik van de inbouwfunctie? Plaats dan eerst de klemmen op de beugel, zo blijven deze vast zitten aan de spot zelf. Vervolgens trek je de kabel van de sensor lamp door het middelste gat heen, zodat je hetgeen aan het 220V stroomnet kunt koppelen.

Kies je voor inbouw? Bekijk dan eerst het gat in jouw plafond. Afhankelijk van de beschikbare maat kun je de klemmen namelijk verschuiven. Hierdoor kun je gebruik maken van een maat van 65 mm tot maar liefst 102 mm.

Kies je voor opbouw? Dan is het nu het juiste moment om de plugjes in jouw plafond te plaatsen. Zo kun je jouw beugel gemakkelijk in het plafond schroeven, zodat hij goed blijft zitten.

En dat was het! Nu jouw spot is gekoppeld aan stroom kun je genieten van het prachtige licht. En doordat de spot gebruik maakt van een bewegingssensor, gaat de lamp altijd aan wanneer het nodig is.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11467 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons