Inbouwspot met ingebouwde sensor

De ledlamp met beweging melder maakt gebruik van een ingebouwde ‘microwave’ sensor. De microwave techniek maakt gebruik van microgolven die kijkt naar de echo die deze terug krijgt. Wanneer de microgolven onderbroken worden gaat de lamp aan. Een microwave sensor werkt alleen op beweging wat een voordeel ten opzichte van een PIR sensor. Voor de standaard PIR sensor zowel warmte en beweging vereist.

Gebruik van een inbouwspot met ingebouwde sensor

LED inbouwspot WIT 5Watt rond microwave sensor

Wanneer je een standaard PIR sensor of lichtknop gebruikt blijven deze vaak onnodig lang aanstaan. Bit is bij deze lamp met microwave is dit niet het geval. De microwave sensor heeft ook een photocell (dag/nacht) sensor waardoor de lamp alleen aangaat wanneer het donker genoeg is. Ook kan de microwave techniek door glas en heen ‘kijken’. Ook reageert de microwave sensor in tegenstelling tot de PIR sensor niet op temperatuur en gaat dus niet onnodig in de zomer aan.

 

LED inbouwspot WIT 5Watt rond microwave sensorDeze spots kunnen op verschillende plekken nuttig in worden gezet. Dit kan bijvoorbeeld op een kantoor om zodat wanneer er op een bepaald kantoor niet wordt gewerkt de lampen uit zullen blijven en wanneer er genoeg licht op het kantoor is de lampen ook uit zullen blijven. Ook zijn de lampen perfect voor plekken waar je niet zo vaak komt zoals de hal, garage, zolder of het toilet.

Op de foto’s rechts ziet u de 5Watt variant, bovenste foto weergeeft de inbouwspot met de sticker nog op de spot. Op de tweede foto ziet u dat de sticker eraf gehaald is en daardoor mooi egaal wit is in het plafond. Er zijn twee varianten leverbaar een 5Watt variant en een grotere 9Watt, klik hier voor een overzicht van deze twee producten. 

Stijlvolle design van microwave inbouwspots

Oude PIR inbouwspotDe normale PIR sensor heeft vaak een sensor die zichtbaar is voor het oog. Deze zit meestal op de lamp en ziet er visueel niet mooi uit, bijvoorbeeld de inbouwspot rechts. Een microwave sensor gaat door glas heen en is bij onze inbouwspots dus visueel weggewerkt. Dit doordat de sensor intern in de lamp is ingebouwd. De sensor is alleen zichtbaar omdat bij aankoop een sticker zit in het midden van de lamp waar de sensor onder zit. Wanneer deze stikker wordt verwijderd is het niet meer zichtbaar dat er een sensor zit.

 

Installatie van deze inbouwspot met microwave sensor

De installatie van deze spot is zeer eenvoudig. De lamp moet aangesloten worden op 220Volt, daarna kun je hem gemakkelijk, door de klemveren, in het plafond klemmen. De inbouwdiepte van de lamp is maar 3cm waardoor deze op veel plaatsten toepasbaar is. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het toilet (WC), maar ook een hal, berging of bijkeuken. Doordat de lamp automatisch aan en uit gaat zult u zelf, of uw gasten nooit meer onnodig de lamp aan laten staan.

4/5 (1 Review)
social position

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 2965 reviews.