IP waarde oftewel Ingress protection

IP44

In onze webwinkel bieden wij voornamelijk lampen aan metip44 de score IP44. Deze score betekent dat de lampen beschermd zijn tegen aanrakingen met draad, spanningvoerende gereedschappen en vaste voorwerpen. De doorsnede van het voorwerp mag maximaal 1 millimeter zijn.

De tweede vier houdt in dat de lamp ook spatwaterdicht is. Spatwater uit elke willekeurige richting zou geen negatieve gevolgen mogen hebben voor de werking van de lamp en het levert geen gevaarlijke situaties op.

IP65

Alle badkamer spots in onze webwinkel vallen binnenip65 de IP65 categorie. Deze score houdt in dat de lampen volledig stofdicht zijn en volledige beveiliging bieden tegen spanningvoerende voorwerpen. Het tweede getal houdt in dat de lampen spat en spuitwater dicht zijn. Ze zijn dus perfect voor gebruik in badkamers.

Op onze pagina over inbouwspots voor de badkamer lees je meer informatie over de beste spots en hoe je een goed lichtplan opstelt voor je badkamer.

Als je op zoek bent naar IP65 LED dan is de kans groot dat je op zoek bent naar waterdichte led spots. Daarvoor ben je bij Letsleds.nl aan het juiste adres. Wij bieden een groot assortiment aan Ingress Protection 65 waarde led lampen voor een scherpe prijs. De 6 in de codering staat voor de stofdichtheid, dit is het hoogste cijfer en deze lampen zijn dus volledig stofdicht. Het tweede cijfer staat voor waterdichtheid. De hoogste waarde hierin betreft een 8 (deze lampen kunnen onder water gebruikt worden). Lampen met een score van 5 voor waterdichtheid zijn goed waterdicht en bestand tegen waterstralen.

IP65 lampen geschikt voor …

Een IP65 lamp kan gebruikt worden op verschillende plekken in en rond het huis en op het bedrijf. Deze verlichting wordt vaak gebruikt voor parkeergarages, in de woning of zelfs in zwembaden. . Laat je altijd vooraf goed adviseren, zodat je zeker weet dat u de juiste IP65 lamp heeft voor jouw wensen. Deze lampen zijn doorgaans geschikt voor de keuken, badkamer en bijvoorbeeld onder een veranda.

IP54 LED

Een andere, wellicht wat minder populaire IP waarde is de IP54. Deze lampen zijn spatwaterdicht en stofvrij. Deze lampen zijn geschikt voor bijvoorbeeld de keuken, de overloop of hal, de badkamer. Deze lampen zijn doorgaans niet geschikt voor buiten. Ben je op zoek naar een goede IP54 LED lamp? Dan ben je bij Letsleds.nl natuurlijk aan het juiste adres. Wij bieden een uitgebreid aanbod aan IP54 led lampen geschikt voor verschillende toepassingen. Voor een volledig overzicht van IP54 led lampen klik je op voorgaande link.

IP66

We hebben in onze webwinkel enkele badkamer spots die een score van IP66 hebben. Dit betekent dat deze spots naast volledig beschermend tegen spanningsroverende voorwerpen ook beschermd zijn tegen water uit spuitmonden (denk aan een kraan en douche) met 100 kPa kracht.

IP68

Tot slot hebben we in ons assortiment ook nog enkele LED strips met een score van IP68. Dit betekent dat, evenals bij de andere badkamer spots, deze strips volledig beveiligd zijn tegen indringende voorwerpen. Maar de score van acht houdt in dat deze lampen volledig dicht zijn tegen drukkend water. Denk bijvoorbeeld aan lampen die u in een vijver plaatst, deze lampen staan onder een constante druk van het water.

Ingress Protection waardering voor verlichting, LED lampen die erg geschikt zijn voor gebruik in bijvoorbeeld een badkamer of keuken. Maar wat is IP nou precies? En wat betekent het dat de lampen IP44 zijn? We vertellen u in dit artikel meer over IP waarde, de betekenis die een specifieke waarde heeft en welke lampen geschikt zijn voor welke toepassingen.

IP waarde of voluit International Protection Rating is een aanduiding die de veiligheid van elektronische materialen en apparaten aangeeft. LED verlichting is natuurlijk elektronisch, daarom wilt u er zeker van zijn dat het gebruik van de LED lampen volledig veilig is.

Vragen? Onze klantenservice is vandaag tot 23:00 bereikbaar

Vind hier direct de juiste verlichting: IP44IP65IP66IP68Badkamer verlichting – dimbare inbouwspots

In dit artikel gaan we in op de vraag ‘wat is ingress protection?’. Deze vraag wordt beantwoordt aan de hand van onderstaande subonderwerpen.

  • Bescherming tegen aanraking en indringen
  • Bescherming tegen vocht
  • Bescherming tegen mechanisch indringen
  • IP44
  • IP65
  • IP66
  • IP68

De IP aanduiding is internationaal genormaliseerd in de norm IEC 60529. De aanduiding, of kenmerk, heeft twee cijfers. Het eerste getal geeft de beschermingsgraad tegen aanraken en indringen van voorwerpen aan, denk bijvoorbeeld aan het aanraken met de handen of een schroevendraaier. Het tweede getal geeft de beschermingsgraad tegen vocht aan. Hier kunt u dus uit achterhalen of een lamp bescherming biedt tegen spatwater, of dat de lamp ook echt onder water gebruikt kan worden.

Al enige tijd is er een voorstel voor een derde cijfer, dit derde getal moet de ‘mechanische bestendigheid’ aangeven. Door dit derde getal kan de gebruiker naast aanraking en vocht ook achterhalen of een elektronisch apparaat beschermd is tegen mechanische krachten of stootenergie. Dit voorstel is echter nog niet in gebruik genomen en dus nog niet genormaliseerd. Er zijn wel al landen waar het in gebruik is genomen, het voornaamste voorbeeld is Frankrijk.

Op zoek naar badkamer inbouw of opbouw spots?

Klik dan hier om naar de categorie LED badkamer verlichting te gaan.

Bescherming tegen aanraking en indringen

In de onderstaande tabel zijn alle cijfers met de verklaringen te lezen. Zoals te zien is in de tabel, betekent het cijfer nul dat de lamp niet beschermd is. Nummer 1 tot en met 4 betekenen dat de lamp beschermd is tegen aanrakingen van handen, vingers, gereedschap en draad. 5 staat voor stofvrij en 6 voor stofdicht. Hierin is nummer 6 dus de beste van allen.

IP bescherming tegen vocht

Of bent u op zoek naar dimbare inbouwspots?

Kijkt u dan bij LED spots dimbaar

Bescherming tegen vocht

In de onderstaande tabel zijn alle verklaringen voor ieder cijfer te vinden. Zoals daar te zien is, betekent een nul dat de lamp totaal niet beschermd is tegen vocht. Nummer een en twee betekenen dat de lamp beschermd is tegen druipwater, drie betekent beschermd tegen regen en sproeiwater. Vier staat voor spatwaterdicht, dit is het minimum voor een badkamer. Nummer zeven en acht betekenen dat de lamp ook echt geschikt is voor gebruik onder water.

Bescherming tegen mechanisch indringen

Het derde cijfer staat voor bescherming tegen mechanische krachten. Zoals eerder aangegeven geeft dit getal de bescherming tegen bijvoorbeeld stootenergie aan. Het getal nul betekent hierin dat de lamp totaal geen bescherming biedt, het getal tien betekent dat de lamp tot wel 10.000 joule beschermd is.

Dit is alles wat u moet weten omtrent Ingress Protection, mocht u nog meer informatie wensen over het onderwerp kunt u uw vragen altijd stellen via de live chat, mail of per telefoon. We beantwoorden uw vragen over IP waarde en over alle andere LED gerelateerde vragen graag. Kijk voor ons volledige aanbod in onze webwinkel, daar vindt u het meest volledige aanbod aan LED lampen, waaronder dimbare verlichting, buitenverlichting en inbouwspots voor de badkamer.

social position

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1308 reviews.