LED inbouwspots badkamer dimbaar

Veel mensen vragen zich af wat voor verlichting zij voor de badkamer nodig hebben. Wat is er mogelijk, wat is volgens de veiligheidsvoorschriften toegestaan en wat wil ik zelf? Gelukkig zijn er meer dan voldoende keuze beschikbaar. Maar eerst zal ik het kopje veiligheidsvoorschriften behandelen.

Veiligheidsvoorschriften

Als er over inbouwspots gesproken worden, dan worden deze normaliter in het plafond geplaatst. Daar vanuit gaande mag er volgens de veiligheisdvoorschriften IP44 spatwaterdicht geplaatst worden. Maar persoonlijk raad ik dit altijd af. Waarom? Simpelweg omdat ik niet kan zien hoe groot de badkamer is, hoe goed die geventileerd is en hoe vochtig de badkamer daarmee wordt. Dan vind ik het persoonlijk, bij een gezin waarbij iedereen achter elkaar ‘s ochtends doucht erg riskant worden met alle stoom en vochtophoping.

Vandaar dat wij bij Letsleds altijd IP65 waterdichte inbouwspots aanraden voor de badkamer. Wees niet bang, want daar is ook voldoende keuze in. Zowel in verschillende metaalkleuren, zoals nikkel en RVS look. Maar ook witte spots en zwarte waterdichte inbouwspots zijn beschikbaar. Binnen elke categorie wordt ook weer onderscheidt gemaakt tussen ronde en vierkante varianten. Hieronder alvast een voorbeeld van de drie beschikbare kleuren, maar deze worden in de volgende alinea ook nog kort behandeld.

LED inbouwspots METAAL badkamer
LED inbouwspots WIT badkamer
LED inbouwspots ZWART badkamer

Hoe maakt u een goede keuze

Om een goede keuze te maken zijn er een aantal zaken die u zich af moet vragen. Elke stap zal ik hieronder puntsgewijs toelichten:

 1. Moeten alleen de losse lampjes vervangen worden, of de gehele inbouwspot?
  Ik ga er hieronder vanuit dat u de gehele inbouwspot wilt vervangen voor een IP65 waterdichte variant.
 2. Zoekt u een metalen, witte of zwarte inbouwspot?
  Die keuze kunt u maken op de deze pagina, door bovenaan de pagina op de spot te klikken.
 3. Vervolgens maakt u de keuze of u een ronde of vierkante spots zoekt.
  Dat kan eveneens door bovenaan de pagina op de gewenste vorm te klikken.
 4. Daarna dient u de keuze te maken of u 220Volt spots aan wilt schaffen of 12Volt.
  Persoonlijk raad ik altijd 220Volt spots aan, meer keuze, beter dimbaar en geen externe trafo nodig.
  Deze keuze kunt u aan de linkerzijde van de pagina maken.
 5. Als laatste dient u de keuze te maken welk wattage gewenst is.
  Vervangt de LED spot een oude spot, dan kunt u de wattage van uw oude lamp delen door tien en dan weet u welk wattage u in LED dient aan te schaffen. Wilt u meer of minder licht, dan dient u een lamp van meer of minder wattage aan te schaffen. Is het een geheel nieuwe situatie en weet u niet hoeveel spots en welke wattage u nodig heeft? Chat, mail of bel dan even, dan begeleid ik of mijn collega u tijdens dit keuze proces.
social position

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1308 reviews.