LED lamp compensator of dimstabilisator

Bij LED lampen LED dimstabilisator universeellukt het niet altijd even goed om dimgedrag goed te krijgen. Soms zoemen de lampen, knipperen onregelmatig of dimmen niet volledig. Dit komt doordat de LED techniek van andere factoren afhankelijk zijn om goed te dimmen. Als het dimresultaat of stabiliteit niet goed is, dan kunt u onze compensator / dimstabilisator toevoegen aan de installatie. Door de compacte afmetingen is deze oplossing vaak goed toe te passen.

 

Werking dimstabilisator

Een compensator / dimstabilisator van Letsleds zorgt ervoor dat zacht nagloeien in uitgeschakelde stand tot verleden tijd behoord. Dit kan zowel voor een dimmer als een schakelaar gelden. Maar ook het onregelmatig flikkerende lampen bij een dimmer lost deze stabilisator op. Als lampen meestal goed dimmen, maar in bepaalde dimstanden of ineens uit het niets gaan trillen of flikkeren. Dan kan een compensator een oplossing bieden. Mochten uw lampen knipperen of trillen in elke dimstand, dan is uw dim techniek van uw dimmer niet goed. Klik hier om daarover verder te lezen: Wat is een goede LED dimmer?

 

Onstaan van de instabiele stroom

Het onregelmatig flikkeren van lampen in gedimde stand, maar ook ongedimd komt regelmatig voor. Dit geldt ook voor het nagloeien van lampen. Het probleem kan voorkomen bij dimmers zonder N-aansluiting of kabelbomen die inductie spanningen kunnen veroorzaken waarbij dit fenomeen kan ontstaan. Ook kan de compensator / dimstabilisator in sommige gevallen het zoemen van drivers of elektronische trafo’s tegengaan. De compensator verwijdert brom of inductie spanningen op de stuurleiding van dimmers et cetera.

 

Aansluiting van LED lamp compensator of dimstabilisator

Door de LED dimstabilisator universeelveiligheidsdoos bij deze weerstand kan deze heel gemakkelijk op iedere plaats in een systeem geplaatst worden. Door deze flexibiliteit plaatsing heeft het voordat dat u de ontstane problemen vaak kunt verhelpen. Het beste resultaat wordt bereikt door de compensator / dimstabilisator volgens montagehandleiding te installeren, waarbij u zorgt draagt dat deze zo dicht mogelijk net voor de lamp parralel geplaats kan worden. Hiervan ziet u recht op de foto een duidelijk voorbeeld van de aansluiting. Onder het tabblad montagehandleiding bij het product ziet u de onderstaande montage afbeelding.

3.7/5 (14 Reviews)
social position

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 3558 reviews.