LED lampen dimmen

Zijn LED lampen te dimmen? Simpelweg, ja. Maar er is meer te vertellen over hoe het dimmen van led lampen in zijn werk gaat, daarom vertellen we je graag meer over de dimbaarheid van de lampen in dit artikel.

Dimbare LED lampen

Zoals u mogelijk al weet staat LED voor Light Emitting Diode, deze Diode geled lampen dimmeneft licht zodra er energie (elektriciteit) doorheen gaat. Des te meer elektriciteit door deze diode heen stroomt, des te meer licht de lamp zal geven. En andersom natuurlijk, als er minder stroom doorheen gaat zal de lamp ook minder licht afgeven. Als we dit weten, zouden we eenvoudigweg kunnen zeggen dat LED lampen goed dimbaar zijn. Echter hangt de dimbaarheid van de lampen niet alleen af van de lamp zelf, de bepalende factor voor de dimbaarheid zit hem in de elektronica. De stroom die door de LED lamp loopt moet gecontroleerd worden, dit gebeurt door elektronica dat de stroomtoevoer regelt. Deze elektronica zorgt er voor dat de maximum van een lamp niet overschreden wordt. Maar het hangt dus ook van deze elektronica af of de LED lamp in zijn geheel dimbaar is of niet.

Elektronica van LED lampen

De elektronica van de lampen is óf direct gemonteerd in de lamp zelf óf deze kan los en van buitenaf aangepast worden. Bij LED lampen die als vervanging dienen van halogeen of gloeilampen is het van belang dat de elektronica ingebouwd is in de lamp zelf. Deze lampen kunnen niet geregeld worden door elektronica van gloei en halogeenlampen, omdat deze lampen op een andere manier geregeld worden. Dimbare led lampen zijn tegenwoordig voor erg goede prijzen verkrijgbaar, ook deze zijn direct te vinden in onze webwinkel. Ook is het mogelijk om LED dimmers apart aan te schaffen, meer over de dimmers vindt u op de LED dimmers pagina.

Bij lampen die al in armaturen aangeleverd worden is het vaak goedkoper om de elektronica die alles regelt direct te gebruiken voor meerdere LED lampen tegelijkertijd. Indien u hiervoor kiest zou u de lampen in een serie moeten zetten, de driver die u dan gebruikt zou dan de stroom controleren en zorgt dat de juiste hoeveelheid wordt doorgezet naar de lampen. Het is dan wel van belang dat de driver dimbaar is.

Verbruik LED lampen dimbaar

Normaal gesproken zou een lamp die slechts half het licht geeft, ook slechts de helft van de stroomtoevoer nodig hebben. Echter zijn er veel factoren die dit beïnvloeden, waardoor dit niet zo eenvoudig gesteld kan worden. Zo neemt de elektronica die nodig is voor het dimmen, zelf ook al wat energie in gebruik. Echter kan algemeen gezegd worden dat de helft van de toevoer ook de helft van het licht betekend. Dit geldt niet voor traditionele lampen zoals de halogeen en gloeilamp. Daar geldt dat bijvoorbeeld een reductie van ongeveer 20% direct 60% minder licht betekend. Dit komt door de eigenschappen van de gloeidraden die zich in deze lampen bevinden. Deze gloeidraden kunnen erg warm worden en om deze reden niet de juiste hoeveelheid energie doorzetten en omzetten tot licht.

Kopen LED lampen dimbaar

Bij het aanschaffen van dimbare LED lampen raden wij het u ten zeerste aan om altijd te informeren of de lampen goed dimbaar zijn. Mocht u zich afvragen of onze lampen dimbaar zijn of niet, vraag het dan gewoon even via onze livechat. Wij vertellen er graag meer over.

social position

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1308 reviews.