Winkelmand

LED tuinverlichting

LED tuinverlichting

Er wordt vaak gezegd over LED verlichting dat dit erg ongezellig en koud licht is. Daarbij gaf LED verlichting veel te weinig licht en dit kwam buitenshuis nog beter zichtbaar, omdat buiten vaak veel licht gewenst is. Maar gelukkig is dit allemaal verleden tijd. De nieuwere LED generaties geven gelukkig warm wit licht, zijn vaak dimbaar en geven veel licht. In dit artikel alles over LED tuinverlichting.

Verschillende typen buitenlampen

Er zijn inmiddels verschillende typen buitenlampen, dit kunnen zowel richtbare tuinlampen op grondpin zijn, maar ook dimbare gevelverlichting en zowel breedstralers die dimbaar zijn met een afstandsbediening. Al deze lampen zijn minimaal IP65 waterdicht gekenmerkt, zodat deze zonder problemen buiten in de tuin geplaatst kunnen worden. Veel van deze producten worden standaard met een stekker van 1,5 meter geleverd, zodat de lampen direct plug & play aangesloten kunnen worden. Voor het gehele overzicht van al onze LED buitenverlichting klikt u hier.

Lichtopbrengst

Zoals eerder gezegd geven de nieuwere generaties LED veel meer licht. Dit betekend dat een LED lamp van 7Watt al gemakkelijk een halogeen of gloeilamp van 50Watt vervangt. Een 10Watt LED vervangt een 100Watt halogeenlamp. 20Watt vervangt 200Watt, 30Watt 300Watt en 50Watt LED vervangt 500Watt. Er is ook tuinverlichting LED met hogere wattages, zoals een 100Watt die 1000Watt halogeen vervangt. Maar deze worden veelal gebruikt bij zakelijke gevel- of terreinverlichting. Hieronder op de afbeelding is te zien dat een aantal LED spots van 7Watt de bomen in de tuin mooi uitlichtten.

Functies van tuinverlichting

Er zijn verschillende redenen om LED tuinverlichting te gebruiken. Als eerste om de tuin op te lichten en zo meer toegankelijker te maken. Daarbij zal de tuin in de winter niet meer een donker gat zijn. Verlichting op het terras of in de zithoek zal ervoor zorgen dat er eerder naar buiten gegaan wordt. Maar eenmaal buiten zult u ook merken dat u langer buiten zult blijven genieten.

Er wordt meer van de tuin genoten als deze mooi uitgelicht is. Dit effect wordt alleen nog maar sterker als de tuin zelf ook uitgelicht is. Dit levert twee voordelen op, in de lente en herfst zorgt een verlichte tuin ervoor dat u net iets langer buiten blijft zitten. Maar ook in de winter heeft een verlichte tuin voordelen. Het is een groot deel van de dag donker of schemerig. Als de tuin aangelicht is dan zal dit zorgen voor een extra ruim effect, daarnaast kunt u ook genieten van de speciale vorm die uw tuin ’s avonds aanneemt. Het advies is om de punten ver weg en ver uit elkaar uit te lichten, hierdoor lijkt de tuin extra groot. Denk hierbij aan een boom of deel van een tuinhuis of zithoek.

Maar vergeet ook zeker niet de sfeerelementen zoals een mooie vijver en speciale bomen of struiken. Als laatste wordt het geadviseerd om de garage, oprit en looppaden te verlichten. Dit is erg handig voor u als u ’s avonds thuis komt en de LED lampen u helpen naar binnen te lopen. Maar ook voor eventuele gasten is het erg fijn als paden verlicht zijn. De keuze voor tuinverlichting met LED is dan snel gemaakt.

Zithoek tuinverlichting met LED

In een zithoek is het ook erg fijn om LED verlichting te hebben, hierdoor kan er langer buiten gezeten worden, zelfs als het al schemerig of donker is. En al helemaal wanneer er een kacheltje aanwezig is! Bij een zithoek wordt vaak aan wandverlichting gedacht die naar onder en boven schijnt, zoals deze lamp. Deze is ook te zien op de onderstaande foto. Hierbij raden wij altijd aan om deze verlichting dimbaar te maken, hierdoor kan er extra sfeer gecreëerd worden indien gewenst. Maar de lampen kunnen ook op volledige sterkte gezet worden om bijvoorbeeld een boek te lezen. Vaak wordt er in dit soort ruimtes vergeten welk effect uplights kunnen geven. Dit zijn sfeerlampen die door middel van indirect licht op het plafond een hele mooie sfeer creëren. Deze lampen worden bij Letsleds altijd geleverd inclusief 1,5 meter stekker. Daarbij zijn al deze lampen dimbaar met een dimmer en zijn ook allen IP65 waterdicht.

Dus deze lampen zouden eventueel ook nog aan de buitenkant van een tuinhuis geplaatst kunnen worden. Tevens zijn deze lampen ook te gebruiken om grotere bomen, heggen of andere oppervlakten in de tuin aan te lichten. Deze lampen zijn hiervoor uitermate geschikt doordat ze een bredere stralingshoek hebben, dus het warm witte licht wordt breder verspreid.

Kort gezegd heel veel mogelijkheden die LED tuinverlichting kan bieden. Daarbij zijn er ook nog verschillende breedstralers in RGB, dit staat voor de kleuren rood, groen, blauw, geel, paars et cetera. Tevens kunnen deze RGB lampen ook nog gedimd worden. Heel veel keuze en heel veel mooie mogelijkheden, genoeg inspiratie om er iets moois van te maken!

5/5 (1 Review)

Ook interessant

Meer licht voor minder.

Voor 16.00 besteld? Morgen in huis

Gratis verzending vanaf €75

Advies van specialisten

letsleds logo volledig wit
Wat onze klanten van ons vinden:

Heb je een vraag?

Vind jouw antwoord via onze klantenservice pagina of neem direct contact op via onderstaande knoppen.

Contact
Betaling
Verzending
Retourneren
Mijn Account
Corona
Over Ons
Zakelijk / Referenties
Blog
Blog

LED besparingscalculator

Kleurtemperatuur Kelvin

Fittingen

Algemene montage informatie
Slimme verlichting
LED verlichting
LED dimmers
LED spots dimbaar
LED opbouwspots
LED tuinverlichting
GU10 LED
MasterCardlogo
Bancontact

© Copyright 2020. Alle rechten voorbehouden door Letsleds