LED verlichting draadloos dimmen

Iedereen weet natuurlijk dat LED verlichting is te dimmen met een gewone muurdimmer voor LED. Maar toch krijgen wij vaak de vraag of dat uit te breiden is met een draadloze dimmer. Voorheen (lees 2016) verwezen wij iedereen dan naar de wifi spots, die met de afstandsbediening en telefoon bedienbaar zijn, maar dat zijn maar twee varianten. Alle kleuren tezamen met warmwit, dus RGB wifi spots. Of wamwit naar koelwitte wifi spots. Maar wij kregen altijd als terugkoppeling dat een die LED spots relatief duur zijn en dat er maar een paar varianten zijn. Daarom introduceren wij in deze blog ons nieuwe systeem, waarmee elke dimbare LED lamp draadloos te dimmen is, zowel op een afstandsbediening als optioneel via de telefoon.

LED verlichting draadloos dimmen

Maar hoe werkt dit draadloze dimsysteem dan? Mini inbouw dimmer voor draadloos gebruikHeel eenvoudig, want het is multi inzetbaar:

  • In een bestaande lamp
  • In de kap die tegen het plafond, bijvoorbeeld hanglamp of opbouwspots
  • Maar ook in een staande lamp
  • Of u legt de dimmer los op het plafond tussen de kabel of in de wandcontactdoos.
  • Ook is deze te monteren achter een blinde plaat
  • Of te koppelen met een schakelaar
  • Of te koppelen aan een stopcontact, zodat het stopcontact gedimd kan worden.

Te beginnen met de breedst inzetbare variant, de mini inbouw dimmer voor draadloos gebruik.
Deze op heel veel plekken te plaatsen, door zijn extreem kleine formaat en gemakkelijke installatie. De mini dimmer is maar ± 3*3*1cm en  hoeft simpelweg alleen tussen een stroomkabel geplaatst te worden.

Vervolgens kunt u de mini dimmer bedienen via de afstandsbediening of telefoon (via de wifi kit).

 

Eventueel koppelbaar aan een schakelaarLED verlichting draadloos dimmen.

Als u de mini dimmer koppelt met de schakelaar, dan heeft u een dubbele bediening. Dus dan kunt u met de schakelaar de lampen aan en uit zetten. Maar ook bijvoorbeeld met de afstandsbediening of op uw telefoon. De inkomende stroom gaat dan direct op de mini dimmer en de twee zwarte schakeldraden van de mini dimmer gaan dan in de schakelaar.

 

 

Later extra dimmers toevoegen

Het gemakkelijke aan deze producten is dat het geheel makkelijk uit te breiden is. Op een later moment een extra dimmer toevoegen aan een bestaande groep of een nieuwe groep aanmaken is zo gedaan! Ook is het mogelijk om later nog een WIFI kit te bestellen en het geheel op één of meerdere telefoon of tablets te bedienen.

Voordelen van een WIFI kit

Een WIFI kit geeft u het voordeel dat u met 3G of 4G van afstand de lampen aan en uit kunt zetten. Dus mocht u het ooit per ongeluk vergeten zijn, dan kunt u altijd nog de lampen uit zetten. Maar een WIFI kit geeft u ook het voordeel om meerdere timers per dag in te stellen. Zodat de lampen bijvoorbeeld automatisch aan en uit gaan terwijl u op vakantie bent, zonder dat u er naar om hoeft te kijken.

Voordelen van timers als u op vakantie bent

Als u een WIFI kit heeft aangeschaft dan kunt u timers automatisch laten inschakelen. Dit is een groot voordeel als u op vakantie bent. Want per groep dimmer of groep dimmers kunt u deze automatisch laten in en uit schakelen. Ook kunt u de lampen automatisch laten dimmen. Hiermee kunt u verschillende lampen automatisch laten aansturen. Dit kunt u per dag instellen.  Het grote voordeel hiervan is dat het door u op wenst per minuut in te stellen is per dag, hierdoor lijkt het dat uw huis gewoon bewoond is. Dit maakt het een stuk minder aantrekkelijker voor inbrekers.

Uitbreiden met andere producten en apparaten in huis

Eventueel kunt u ook andere niet dimbare apparaten of lampen op dit syteem toevoegen. Dus bijvoorbeeld een ventilator, airco, radio of televisie zijn ook aan dit systeem te koppelen. U besteld een draadloos stopcontact en u kunt met de afstandsbediening of via uw telefoon deze apparaten aan en uit zetten. Maar ook kunt u hiermee bijvoorbeeld een niet dimbare staand lamp of hanglamp eenvoudig aan en uit zetten.

 

 

Kortom dit systeem kunt u elke dimbare LED lamp draadloos bedienen. U kunt de door u gekochte draadloze dimmer dan zowel via een afstandsbediening bedienen als met de telefoon als u dit uitbreid met de WIFI kit.

social position

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1308 reviews.