LED verlichting draadloos dimmen – Letsleds.nl
Winkelmand

Gratis verzending vanaf €75,-

Klanten geven ons een 9,2 / 10

Werkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis

LED verlichting draadloos dimmen

Iedereen weet natuurlijk dat LED verlichting is te dimmen met een gewone muurdimmer voor LED. Maar toch krijgen wij vaak de vraag of dat uit te breiden is met een draadloze dimmer. Voorheen (lees 2016) verwezen wij iedereen dan naar de wifi spots, die met de afstandsbediening en telefoon bedienbaar zijn, maar dat zijn maar twee varianten. Alle kleuren tezamen met warmwit, dus RGB wifi spots. Of wamwit naar koelwitte wifi spots. Maar wij kregen altijd als terugkoppeling dat een die LED spots relatief duur zijn en dat er maar een paar varianten zijn. Daarom introduceren wij in deze blog ons nieuwe systeem, waarmee elke dimbare LED lamp draadloos te dimmen is, zowel op een afstandsbediening als optioneel via de telefoon.

LED verlichting draadloos dimmen

Wifi draadloze mini dimmer Novo

Maar hoe werkt dit draadloze dimsysteem dan? Heel eenvoudig, want het is multi inzetbaar:

  • In een bestaande lamp
  • In de kap die tegen het plafond, bijvoorbeeld hanglamp of opbouwspots
  • Maar ook in een staande lamp
  • Of u legt de dimmer los op het plafond tussen de kabel of in de wandcontactdoos.
  • Ook is deze te monteren achter een blinde plaat
  • Of te koppelen met een schakelaar
  • Of te koppelen aan een stopcontact, zodat het stopcontact gedimd kan worden.

Te beginnen met de breedst inzetbare variant, de mini inbouw dimmer voor draadloos gebruik.
Deze op heel veel plekken te plaatsen, door zijn kleine formaat en gemakkelijke installatie. De mini dimmer is maar ±
6*4*3cm en  hoeft simpelweg alleen tussen een stroomkabel geplaatst te worden.

Vervolgens kunt u de mini dimmer bedienen via een van de vaste afstandsbediening of telefoon of direct op uw telefoon of tablet.

Bediening met draadloze schakelaar zonder batterijen

Deze mini dimmer is uniek in de Novo collectie. Deze kan namelijk bediend worden door een van de draadloze schakelaars. Het unieke aan die schakelaars is dat die zonder voeding werken. Dus u hoeft ze NIET op 220Volt aan te sluiten én er zitten GEEN batterijen in! Deze maakt gebruikt van het elektrisch veld wat zich altijd op aarde bevindt en kan daardoor eindeloos zonder stroom of batterijen werken.

Later extra dimmers toevoegen

Het gemakkelijke aan deze producten is dat het geheel makkelijk uit te breiden is. Op een later moment een extra dimmer toevoegen aan een bestaande groep of een nieuwe groep aanmaken is zo gedaan!

Voordelen van timers als u op vakantie bent

Als u een WIFI kit heeft aangeschaft dan kunt u timers automatisch laten inschakelen. Dit is een groot voordeel als u op vakantie bent. Want per groep dimmer of groep dimmers kunt u deze automatisch laten in en uit schakelen. Ook kunt u de lampen automatisch laten dimmen. Hiermee kunt u verschillende lampen automatisch laten aansturen. Dit kunt u per dag instellen.  Het grote voordeel hiervan is dat het door u op wenst per minuut in te stellen is per dag, hierdoor lijkt het dat uw huis gewoon bewoond is. Dit maakt het een stuk minder aantrekkelijker voor inbrekers.

Uitbreiden met andere producten en apparaten in huis

Eventueel kunt u ook andere niet dimbare apparaten of lampen op dit systeem toevoegen. Dus bijvoorbeeld een ventilator, airco, radio of televisie zijn ook aan dit systeem te koppelen. U besteld een draadloos stopcontact en via uw telefoon deze apparaten aan en uit zetten. Maar ook kunt u hiermee bijvoorbeeld een niet dimbare staand lamp of hanglamp eenvoudig aan en uit zetten.

Kortom dit systeem kunt u elke dimbare LED lamp draadloos bedienen.

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 5870 reviews.
Klantenservice Letsleds

We helpen graag

Heb je een vraag over dit product? Neem gerust contact op. We helpen je graag verder zodat jij zeker bent van een goede aankoop. 

Of mail ons