LED verlichting draadloos dimmen

Iedereen weet natuurlijk dat LED verlichting is te dimmen met een gewone muurdimmer (voor LED). Maar toch krijgen wij vaak de vraag of dat uit te breiden is met een draadloze dimmer. Voorheen (lees 2016) verwezen wij iedereen dan naar de wifi spots, die met de afstandsbediening en telefoon bedienbaar zijn, maar dat zijn maar twee varianten. Alle kleuren tesamen met warmwit, dus RGB wifi spots. Of wamwit naar koelwitte wifi spots. Maar wij kregen altijd als terugkoppeling dat een die LED spots relatief duur zijn en dat er maar een paar varianten zijn. Daarom introduceren wij in deze blog ons nieuwe systeem, waarmee elke dimbare LED lamp draadloos te dimmen is, zowel op een afstandsbediening als optioneel via de telefoon.

LED verlichting draadloos dimmen

Maar hoe werkt dit draadloze dimsysteem dan? Heel eenvoudig, want het is multi inzetbaar. Er zijn verschillende varianten, namelijk voor achter een blinde plaat, ééntje om te koppelen aan een schakelaar, om tussen een kabel te plaatsen, voor het stopcontact en een E27 dimmer. Hieronder wordt elke variant kort uitgelegd.

  1. Te beginnen met de breedst inzetbare variant, de mini inbouw dimmer voor draadloos gebruik. Deze op heel veel plekken te plaatsen, want deze hoeft simpelweg alleen tussen een stroomkabel geplaatst te worden. Dus dat kan in een bestaande lamp, in de kap die tegen het plafond zit bij een hanglamp. Maar ook in een staande lamp, op het plafond tussen de kabel of in de wandcontactdoos. Vervolgens kunt u de mini dimmer bedienen via de afstandsbediening of telefoon (via de wifi socket).
    Tevens is deze mini inbouw dimmer te koppelen aan een schakelaar, zodat u ook met de schakelaar kunt dimmen. Aan uit aan, dan gaat de dimmer omhoog dimmen tot 100% en dan weer zachtjes terug naar 0%. Uit aan om de stand te selekteren met de schakelaar. Hieronder wordt het aansluitschema weergeven hoe deze op de schakelaar aan te sluiten is:
    LED verlichting draadloos dimmen.Ook is deze natuurlijk te dimmen met een afstandsbediening, net zoals de rest van de totale draadloos dimbare set. Maar deze is net zoals de rest uitbreidbaar met een wifi controller om het via de telefoon te bedienen.
  2. Deze inbouw dimmer is van gemiddelde grootte, net klein genoeg om het precies achter een schakelaar te plaatsen, zodat u de lampen nog gewoon met de schakelaar aan en uit kunt zetten. Maar vervolgens wel via de afstandsbediening of telefoon.
  3. De grote inbouw dimmer kan achter een blinde plaat geplaatst worden. Deze is te bedienen via de afstandsbediening of telefoon.

Stopcontact, E27 dimmer en wifi controller

  1. De vierde variant van deze set is de E27 draadloze dimmer. Die draait u in de bestaande E27 fitting, vervolgens draaid u de lamp erin en u kunt gaan dimmen met de afstandsbediening. Eenmalig koppelen met de afstandsbediening en dat is alles.
  2. De een na laatste variant is de stopcontact schakelaar. Die stopt u in het stopcontact en vervolgens stopt u de stekker van het desgewenste apparaat erin. Koppelen met de afstandsbediening en kunt vervolgens de schakelaar draadloos bedienen. Let op, dimmer bij deze draadloze schakelaar is niet mogelijk.
  3. Als laatste de WIFI controller, deze zorgt ervoor dat u alle draadloze dimmers via u telefoon kunt bedienen en dimmen. Alle bovengenoemde mogelijkheden zijn met deze wifi controller op de telefoon te bedienen.

 

 

Met dit systeem kunt u elke dimbare LED lamp draadloos bedienen. U kunt de door u gekochte draadloze dimmer dan zowel via een afstandsbediening bedienen als met de telefoon als u dit uitbreid met de wifi controller.

 


De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1255 reviews.