LED verlichting is extra sfeervol

Veel mensen denken nogsteeds dat LED verlichting nogsteeds koud en kil van kleur is. Dat is al lang niet meer het geval. LED verlichting is extra sfeervol indien u de goede keuzes maakt. Hieronder zal ik een aantal voorbeelden geven welke lampen extra sfeervol zijn, maar ook waarop u moet letten.

Kleurtemperatuur Kelvin (lichtkleur)

U dient erop te letten dat de lichtkleur warmer is dan normale LED spots, normale warmwitte LED spots hebben een lichtkleur van 2700 tot 3200 Kelvin. Bij extra warm warm witte spots moet u zorgen dat deze Kelvin waarde lager ligt. Want hoe lager die waarde hoe warmer het licht. Dit is bijvoorbeeld het geval bij onze extra warme witte inbouwspots, die worden namelijk warmer naarmate ze meer gedimd worden. Op de productpagina’s staan filmpjes die de werking van die spots laten zien.

Ook zijn er LED filament lampen, dat zijn gloeilamp vervangers die Letsleds speciaal op maat in een extra warm witte lichtkleur heeft laten produceren, namelijk 2200 Kelvin. Deze filament lampen zijn er in allerlei vormen en met allerlei fittingen, namelijk E14 en E27. Maar ook in allerlei vormen, A60, R80, Ø95, Ø125 en in verschillende staaf vormen.

100% tot 0% dimbare LED lampen

Er zijn ook LED lampen en spots die helemaal tot 0% terug te dimmen zijn. Hiermee kunt u ook extra veel sfeer creëren, want normale LED spots kunnen maar tot ± 15% terug dimmen. Met die 6Watt spots kunt u dus door het verre terug dimmen extra veel sfeer creëren in en rondom uw huis. Deze lampen zijn ook verkrijgbaar in een spot, bijvoorbeeld een waterdichte IP65 spot voor in de badkamer, maar ook een kantelbare spot of een witte kantelbare spot. Uiteraard is elke bovenstaande uitvoering in zowel rond als vierkant verkrijgbaar.

Sfeer creëren door middel van WIFI lampen of spots

Ook kunt u sfeer creëren met Wifi lampen en / of spots. Die wifi spots kunt u met de afstandsbediening en / of telefoon gaan bedienen. Hierbij heeft u de mogelijkheid om verschillende groepen lampen te gaan bedienen zonder muurschakelaar of dimmer. Dus ook in een veranda, zitje of plaatsen waar geen dimmer of schakelaar geplaatst kan worden kun u eenvoudig uw lampen gebruiken en dimmen.

Er zijn twee soorten WIFI lampen die ik hieronder even uit zal leggen:

  1. WIFI spots die van warmwit naar koelwit gedimd kunnen worden. En elke lichtstand hiertussen in kan ook in sterkte gedimd worden. Deze WIFI spots zijn er in een waterdichte IP65 variant voor in de badkamer of buitenshuis. Maar ook in kantelbare vorm of witte kantelbare spots. Maar ook kunt u natuurlijk losse lampen bestellen. Hierbij een overzicht van de warmwit naar koelwit wifi spots.
  2. Er zijn ook wifi spots die van kleur veranderd kunnen worden, dus van rood, geel, groen, blauw, paars, oranje et cetera. Elke kleur is uiteraard ook dimbaar, maar ook kunt u met deze RGBW wifi spots de kleur op warmwit zetten en dimmen. Deze RGBW modellen zijn leverbaar in losse lampen, maar ook in een kantelbare spot, witte kantelbare spot en een IP65 waterdichte spot.

Ook kunt u alle spots op de telefoon of tablet bedienen middels een APP, het enigste wat u daarvoor hoeft te doen is deze WIFI controller aan te schaffen.


De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 878 reviews.