Ondiepe LED inbouwspots met bijzonder lage inbouwdiepte

Inbouwspots zijn er in allerlei vormen, maten en designs. Maar toch krijgen wij vaak de vraag van klanten voor een specifieke inbouwdiepte. Men loopt nog vaak tegen het probleem aan dat normale GU10 inbouwspots met een los lampje te diep zijn. In onderstaande blog geven we daarom aandacht aan: Ondiepe LED inbouwspots met bijzonder lage inbouwdiepte.

Op zoek naar ondiepe inbouw spots?

Bekijk al onze ondiepe inbouwspots.

Veelgestelde vragen ondiepe inbouwspots

De laagste spots die wij hebben hebben een inbouwdiepte van maar 25mm. Als je deze niet kwijt kunt in het plafond dan zijn inbouwspots niet de oplossing voor jou.

Al onze spots worden compleet geleverd met trafo. Soms kun je geen trafo kwijt in het plafond; denk bijvoorbeeld aan een betonplafond. Daarvoor hebben wij een hele mooie oplossing. We hebben spots zonder trafo met een inbouwdiepte van maar 25mm. Je vindt deze spots in onze categorie voor spots zonder trafo. We hebben eventueel ook IP65 spots zonder trafo; deze zijn geschikt voor een douche, badkamer en buiten onder een afdak of veranda.

Ja, dat kan zeker. Al onze ondiepe spots zijn zo gemaakt dat ze direct aansluitbaar zijn op de 220/230V. Lekker handig met aansluiten.

Ja. Al onze ondiepe spots kunnen zowel op een led dimmer als op een normale aan- en uitschakelaar aangesloten worden.

LED inbouwspots kleine inbouwdiepte

LED inbouwspots kleine inbouwdiepte

LED inbouwspots kleine inbouwdiepte zijn bijzonder praktisch in gebruik. Ze zijn praktisch in elke ruimte in te bouwen. De spots met een kleine inbouwdiepte beginnen al bij 2,5cm diepte. Dat is net zoveel als een rachel voor de gipsplaat! Daarmee zijn deze inbouwspots met kleine inbouwdiepte in veel plafonds toe te passen. Is uw ruimte in het plafond meer dan de minimale 2,5 centimeter, dan is dat geen probleem.

Aan de rechterzijde is een klein scala aan producten te zien met een kleine inbouwdiepte. Van een veelgebruikte ronde metalen inbouwspot tot een spot met een honinggraat. Voor iedere smaak en iedere ruimte is een passende spot te vinden.

Dit soort spots zijn goed toepasbaar en erg praktisch in nieuwbouw woningen. Deze worden vaak casco, dus met een betonnen plafond opgeleverd. Daarbij kan men een rachel plaatsen op het beton en vervolgens de gipsplaat. De totale diepte zal dan ongeveer 3 tot 3,5 centimeter zijn en dat is al voldoende voor deze spots.

Toepasbaar in verschillende ruimtes

Vierkante LED inbouwspots kleine inbouwdiepteDeze spots kunt u toepassen op verschillende ruimtes. Durf daarbij te combineren, dus bijvoorbeeld witte inbouwspots in een witte keuken. Daarbij in de woonkamer of zitgedeelte metalen of zwarte inbouwspots. Of durf te combineren met bijvoorbeeld ronde en vierkante spots in verschillende vertrekken, dit is totaal niet storend en haalt het eentonige uit de ruimtes. De volgende link weergeeft een overzicht van de mogelijkheden: LED inbouwspots kleine inbouwdiepte

Op de afbeelding rechts is ook te zien dat vierkante spots in een ruimte helemaal niet storend hoeven te zijn. In tegendeel, dit kan een ruimte juist chique maken, simpelweg omdat er altijd al veel ronde elementen in een ruimte zijn.

Verlaagd plafond

Men heeft vaak al een bestaand verlaagd plafond en komt er tijdens het vervangen naar LED erachter dit niet zo gemakkelijk is.

De meeste LED inbouwspots zijn GU10 en MR16 spots die al snel een zes tot zeven centimeter inbouwdiepte vereisen. Maar het verlaagd plafond is vaak veel lager dan dat. Dan begint de zoektocht naar LED spots met een lage inbouwdiepte, die vaak nog lastig te vinden zijn.

Dit is een probleem wat wij voor je kunnen oplossen met led inbouwspots met een kleine inbouwdiepte. Deze collectie bestaat uit 18 ondiepe spots als sfeerverlichting en meer dan 60 verschillende spots met een lage inbouwdiepte als hoofdverlichting.

Wij hebben zowel IP65 waterdichte ondiepe inbouwspots, maar ook IP44 spots geschikt voor binnen. Uiteraard zijn alle bovenstaande modellen direct op 230Volt aan te sluiten en dimbaar.

Ondiepe inbouwspots voor sfeerverlichting

Sfeerverlichting met een lage inbouwdiepte zijn er in verschillende varianten. De onderstaande afbeelding weergeeft drie van de acht varianten die maar 22mm diep zijn. Tevens zijn deze gewoon op 230Volt aan te sluiten en dimbaar. Klik hier voor een totaaloverzicht van onze spots met 22mm inbouwdiepte.

Ondiepe LED inbouwspots met bijzonder lage inbouwdiepte

De bovenstaande spots hebben een gatmaat of inbouwdiameter van Ø45mm, maar uiteraard zijn er ook inbouwspots die een nog kleinere inbouwdiameter hebben. Namelijk spots met een diameter Ø30mm tot Ø40mm, klik hier.

Ondiepe LED inbouwspots met bijzonder lage inbouwdiepte

Onderstaand zal ik een aantal links sturen van inbouwspots die als hoofdverlichting gebruikt kunnen worden. Dus bijvoorbeeld als hoofdverlichting in de keuken, woonkamer, slaapkamer enzovoorts. De onderstaande spots zijn allen drie kantelbaar, vervangen 50Watt halogeen, dimbaar en toch maar 25mm diep! Overigens weergeeft de bovenstaande link nog meer inbouwspots met een inbouwdiepte van 25mm, bijvoorbeeld vierkante spots en een ander model.

Ondiepe LED inbouwspots met bijzonder lage inbouwdiepte

Als laatste zijn er een aantal inbouwspots die 29mm diep zijn. Dit zijn uiteenlopende modellen, bijvoorbeeld een rond en vierkant model met een gatmaat van 165mm. Maar ook spots met een gatmaat van Ø115mm of spots met een gatmaat van Ø75mm. Klik hier voor het gehele overzicht van deze dimbare inbouwspots.

Ondiepe spots voor de badkamer

Waterdichte spots voor in een nis in de badkamerDeze mini IP68 waterdichte spots zijn bedoeld om onder andere in te zetten bij de nis. Dit is de uitsparing in de muur, in de douche of bij het bad. De spots zijn niet alleen door de IP waarde perfect voor deze situatie.

Doordat de lampen een ondiepe inbouwdiepte hebben zijn ze gemakkelijk te installeren in allerlei kleine ruimtes. Denk hier bijvoorbeeld aan een voeten nis onder het bad, een nis bij de wastafel of boven het toilet.

Deze spots zijn standaard dimbaar. Daardoor kunt u de spots samen met de overige badkamer verlichting dimmen. Maar u kunt ze natuurlijk ook apart dimmen of alleen op een aan/uit schakelaar gebruiken.

Een nieuwe trend is ook dat men vaak de verlichting in de badkamer laat aangaan door middel van een bewegingsmelder. Daarmee blijven de lampen aan zolang er iemand op de badkamer aanwezig is. De volgende bewegingsmelder werkt ook op geluid en werkt dus ook als er iemand in bad of de douche is. Maar ook deze bewegingsmelder is ook mogelijk omdat deze alleen op beweging werkt en er dus geen warmte nodig is. Dus vallend water in de douche is daarvoor ook al voldoende.

 

 

LED inbouwspots kleine inbouwdiepte voor de badkamer

LED inbouwspots kleine inbouwdiepte voor de badkamerNatuurlijk zijn deze spots ook verkrijgbaar voor de badkamer. Daar kan men met dezelfde problematiek zitten. Dan is het wel zo gemakkelijk dat de bovenstaande serie ook in IP65 waterdichte varianten te verkrijgen is zodat deze ook toegepast kunnen worden in de badkamer.

Wil je dus een strakke badkamer maken zoals bijvoorbeeld de badkamer hier aan de rechterzijde. Klik dan op de volgende link voor een overzicht daarvan: LED inbouwspots kleine inbouwdiepte voor de badkamer

Natuurlijk zijn er voor deze ruimte ook mini spots verkrijgbaar, deze zijn te bekijken via de volgende link: Mini spots met kleine inbouwdiepte voor de badkamer

Ondiepe inbouwspots zonder trafo of driver

Ondiepe inbouwspots zonder trafo of driver zijn ideaal voor plaatsen waar geen driver of trafo geplaatst kan worden.
Deze spots hoeven simpelweg alleen maar op 220Volt aangesloten te worden. Vervolgens zijn ze te bedienen met een schakelaar, muurdimmer, draadloze dimmer of eventueel met een bewegingsmelder.

Deze spots hebben nog een groot voordeel, ze zijn maar 2,5cm diep. Dus kunnen ook in een koof, nis of simpelweg een betonnen plafond waar erg weinig ruimte is.
Hieronder zijn een aantal varianten te zien, klik hier om naar het gehele overzicht te gaan.

LED spot kantelbaar 5Watt rond NIKKEL IP65 dimbaar – interne driver
LED spot kantelbaar 5Watt rond ZWART IP65 dimbaar – interne driver
LED spot kantelbaar 5Watt rond WIT IP65 dimbaar – interne driver
2.6/5 (5 Reviews)
social position

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 3558 reviews.