Smart Verlichting: Hoe maak je jouw verlichting slim?

Je hoort en ziet het tegenwoordig steeds vaker. De toekomst van apparaten zit vaak in WIFI. Denk aan smartphones, slimme meters, en nog veel meer. Wat echter vaak over het hoofd gezien wordt is smart verlichting. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw huis voorziet van smart verlichting en wat er allemaal bij komt kijken.

Blog: Smart verlichting - Hoe maak je jouw verlichting slim

Wat wordt er bedoeld met smart verlichting?

Met een slimme verlichting bedoelt men verlichting wat op WIFI werkt. Dit houdt in dat de lampen of spots via WIFI aan te sturen zijn. Deze werken vaak in combinatie met een WIFI afstandsbediening of met een app. Het voordeel hieraan is dat je niet meer gebonden zit aan een vast punt waar schakelaar gemonteerd is. Je kunt dus simpelweg met een afstandsbediening of met je telefoon alle verlichting in- en rondom je huis besturen.

Wat zijn de voordelen van slimme verlichting in je huis?

Eigenlijk heeft een wifi systeem voor je led verlichting meerdere voordelen. Zoals hierboven genoemd zit je niet meer gebonden aan een vaste schakelaar. Je kunt het via jouw smartphone bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf de tuin de lampen op zolder aanzetten. Lig je in bed en wil je in de avond wat te drinken pakken? Geen probleem. Met 1 knop op je telefoon kun je alle lampen aanzetten. Je kunt uiteraard ook afstandbediening(en) koppelen. Deze kun je uiteraard gewoon aan de muur bevestigen zodat je ook een standaardschakelaar hebt.

Verder kun je via een app ook verschillende dingen instellen. Denk hierbij aan tijdschema’s waarop de lampen branden. Heel handig als je op vakantie gaat bijvoorbeeld. Je kunt ook de dimbaarheid instellen via jouw smartphone. Je kunt een wifi systeem voor je LED verlichting ook koppelen aan Google Home of Amazon Alexa. Op die manier werkt alles samen in je huis.

Tof, maar kan dit ook bij jou thuis?

Natuurlijk. Je kunt in elk huis een smart systeem installeren zodat je jouw verlichting voortaan via wifi kunt besturen. We hebben hieronder een lijst gemaakt met alles wat je nodig hebt om dit te realiseren:

    1. Wifi dimmer
    2. De app: ‘Smartlife’, voor zowel Android als iPhone

De dimmer stuurt als het ware 1 groep spots aan. Wil je dus alle spots in je woonkamer bedienen op 1 groep? Dan heb je daar 1 dimmer voor nodig. Wil je in de tuin 2 groepen met verlichting apart kunnen bedienen? Dan heb je daar 2 aparte dimmers voor nodig. Via de app stel je vervolgens per dimmer de gewenste voorkeuren in. Je kunt in de app ook de afstandsbediening(en) koppelen aan de verschillende groepen. Hiermee bepaal je dus precies wat elke knop en lamp doet. En dat allemaal vanaf je telefoon!

Onze WIFI LED collectie

Wij hebben een collectie samengesteld genaamd de Novo Collectie. Dit is een collectie van producten wat ervoor zorgt dat al het verlichting in jouw huis smart wordt. Dit werkt dus op alle verlichting ongeacht of het bij ons gekocht is. Zo maak je van een normale lamp een slimme lamp!

We geven je graag advies over welke producten je het beste kunt pakken. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.

5/5 (1 Review)
social position

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 2965 reviews.