Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Waarom LED verlichting kiezen?

16 februari 2017
Er zijn vele redenen om over te stappen op LED verlichting, wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

Duurzaamheid van LED

Één van de meest gehoorde redenen om over te stappen op LED verlichting is duurzaamheid. LED verlichting heeft namelijk een hoge energie efficiëntie. Dit betekent dat LED verlichting meer licht geeft voor de hoeveelheid stroom die het verbruikt in vergelijking met bijvoorbeeld een gloeilamp. Hiermee bespaart u energie en stoot je minder CO2 uit. Daarnaast gaan LED lampen langer mee dan andere lampen, ze hebben gemiddeld wel 15.000 tot 75.000 branduur, dat is een stuk meer dan gloeilampen. Ook slijten LED lampen minder snel door trillingen, waardoor ze ook goed te gebruiken zijn in bijvoorbeeld de afzuigkap. LED verlichting in uw huis of kantoor is dus niet alleen beter voor de portemonnee, maar ook nog voor het milieu.

LED verlichting is veiliger

Ook zijn LED lampen veiliger dan andere lampen. Als u een LED lamp brandt is er veel minder sprake van warmteontwikkeling dan bij andere lampen. LED lampen zijn dus brandveiliger dan andere lampen. Ook zijn LED lampen om deze reden veiliger te gebruiken in ruimtes waar kinderen komen. Verder komt er van LED verlichting geen infrarode of ultraviolette straling af.

Vele toepassingen

Voor LED verlichting zijn veel meer toepassingen in vergelijking met andere lampen. Zo kan LED verlichting ook goed gebruikt worden als knipperlicht, terwijl andere lampen daar snel stuk van gaan. Verder werken LED lampen goed in koele of juist warme ruimtes, waar de gloeilamp niet zo goed functioneerde. Daarnaast gaat LED verlichting meteen aan als u de schakelaar om zet. Bovendien is belangrijk dat LED lampen dimbaar zijn en hun kleur behouden als ze gedimd worden. LED verlichting is al lang niet zo kil meer als het ooit was, sterker nog, LED verlichting is tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar! Ook bestaan er LED lampen die een warme kleur licht afgeven, zoals u van de vroegere gloeilamp gewend was, maar dan met de voordelen van LED.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

Letsleds Led verlichting home banner

Wat is het verschil tussen een geïntegreerde LED lamp en een losse lichtbron?

De aanbod binnen de LED markt is enorm. Zo zijn er lampen van verschillende vormen en maten, elk met eigen lichtbronnen, technieken en leuke bonussen. De grootste splitsing die je hierbij gaat tegenkomen is de keuze voor geïntegreerde LED verlichting of een losse lamp, zoals een GU10 lamp.

Echter heeft elke vorm zijn eigen vorm en nadelen, dus wij willen je met behulp van deze blog graag uitleggen welke voor- en nadelen deze varianten hebben.

LEES HET BLOG »
De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11492 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons