Waarom LED verlichting kiezen?

Er zijn vele redenen om over te stappen op LED verlichting, wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

Duurzaamheid van LED

Één van de meest gehoorde redenen om over te stappen op LED verlichting is duurzaamheid. LED verlichting heeft namelijk een hoge energie efficiëntie. Dit betekent dat LED verlichting meer licht geeft voor de hoeveelheid stroom die het verbruikt in vergelijking met bijvoorbeeld een gloeilamp. Hiermee bespaart u energie en stoot je minder CO2 uit. Daarnaast gaan LED lampen langer mee dan andere lampen, ze hebben gemiddeld wel 15.000 tot 75.000 branduur, dat is een stuk meer dan gloeilampen. Ook slijten LED lampen minder snel door trillingen, waardoor ze ook goed te gebruiken zijn in bijvoorbeeld de afzuigkap. LED verlichting in uw huis of kantoor is dus niet alleen beter voor de portemonnee, maar ook nog voor het milieu.

LED verlichting is veiliger

Ook zijn LED lampen veiliger dan andere lampen. Als u een LED lamp brandt is er veel minder sprake van warmteontwikkeling dan bij andere lampen. LED lampen zijn dus brandveiliger dan andere lampen. Ook zijn LED lampen om deze reden veiliger te gebruiken in ruimtes waar kinderen komen. Verder komt er van LED verlichting geen infrarode of ultraviolette straling af.

Vele toepassingen

Voor LED verlichting zijn veel meer toepassingen in vergelijking met andere lampen. Zo kan LED verlichting ook goed gebruikt worden als knipperlicht, terwijl andere lampen daar snel stuk van gaan. Verder werken LED lampen goed in koele of juist warme ruimtes, waar de gloeilamp niet zo goed functioneerde. Daarnaast gaat LED verlichting meteen aan als u de schakelaar om zet. Bovendien is belangrijk dat LED lampen dimbaar zijn en hun kleur behouden als ze gedimd worden. LED verlichting is al lang niet zo kil meer als het ooit was, sterker nog, LED verlichting is tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar! Ook bestaan er LED lampen die een warme kleur licht afgeven, zoals u van de vroegere gloeilamp gewend was, maar dan met de voordelen van LED.

0/5 (0 Reviews)
social position

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 2965 reviews.