Wat is een goede GU10 LED lamp?

GU10 led lampen zijn natuurlijk los verkrijgbaar, maar worden veelal gebruik in combinatie met een inbouw of opbouw LED spot. Er zijn een aantal zaken waarbij u rekening dient te houden bij het kiezen van een GU10 lamp. Deze blog geeft antwoord op de vraag: wat is een goede GU10 LED lamp?

Lichtkleur in Kelvin

Ten eerste is het belangrijk om goed te letten op de lichtkleur van de gu10 lamp. Aan de linkerkant van de categorieën op de website staat een filter waarop u kunt filteren op de lichtkleur, bijvoorbeeld warm wit, extra warm wit en koel wit.

  • 2200 Kelvin is extra warm wit
  • 2700 tot 3200 Kelvin is warm wit
  • 5500 Kelvin is koel wit licht

De opbouw van de lichtkleuren is goed te zien in de onderstaande foto. Links van extra warm wit tot rechts extra koel wit licht.

Kleurtemperatuur kelvin

 

Dimbaarheid

Ook dimbaarheid van de GU10 lampen is een belangrijk punt. Hiermee kunt u altijd de gewenste lichthoeveelheid bepalen. Tijdens het lezen van bijvoorbeeld de krant is vaak veel licht gewenst, maar bijvoorbeeld ’s avonds wil men vaak toch het licht gedimd hebben. Mijn advies is, ondanks dat u wellicht in eerste instantie niet meteen de GU10 LED lampen wilt gaan dimmen, toch dimbare LED lampen aan te schaffen. Deze zijn maar € 0,50 duurder en dan heeft u later altijd de optie om de lampen alsnog te gaan dimmen.

Aansluiten GU10 LED lampen

Het aansluiten van GU10 LED lampen is heel simpel, want deze kunnen direct op 230Volt aangesloten worden. GU10 LED lampen werken zonder externe trafo of driver en zijn daardoor op vele plaatsen toepasbaar. Veel van onze spots zijn uitgevoerd met GU10 lampen, zowel witte, zwarte als metalen inbouwspots. Maar ook IP65 waterdichte spots met GU10 uitvoeringen.

social position

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1308 reviews.