Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Wat is een goede GU10 spot?

12 juni 2018
LetsLeds - Eetkamer

GU10 LED spot

LED heeft veel voordelen, een lange levensduur, verschillende toepassingen en daarnaast worden ze een stuk minder warm dan bijvoorbeeld een halogeen lamp of halogeen spots. Vandaag vertellen we je graag alles over het product LED lampen GU10.

GU10 LED spots, alles wat je moet weten!

Alles te weten komen over LED lampen GU10? Dan is het uiteraard handig te weten wat GU10 LED spotjes precies zijn, hoe ze werken en hoe je de juiste uitkiest. LED technologie is namelijk nog wel ingewikkelder dan je denkt. Letsleds.nl legt uit!

Wat is een GU10 LED spot precies?

Een GU10 LED spotje bestaat uit een fitting met twee korte staafjes met aan de onderkant een bolletje. Je kunt een GU10 spot lost kopen of je kunt dit combineren met een inbouw spot of een opbouw spot.

We gaan in dit artikel verder in op de vraag wat een GU10 LED spot nu precies goed maakt en onder andere ook of een GU10 LED lamp dimbaar is.

Filteren

Waar let je op bij het kiezen van GU10 LED lampen?

Waar let je op bij het kopen van GU10 LED? Dat nemen we graag met je door!

Wattage van je huidige LED lamp

Wanneer je huidige halogeenlampen of halogeen spots wilt vervangen door een LED spot GU10/, dan is het belangrijk om goed te kijken naar de wattage van de huidige LED lamp / LED spot.

Wanneer we kijken naar de categorie GU10 LED spots op onze website, dan kun je aan de linkerzijde allerlei filters instellen. Hier kun je de wattage van de LED lampen selecteren en zo kun je zien welke GU10 LED lampen een passende vervanging zijn voor bijvoorbeeld jouw halogeen spot.

Lichtkleur in Kelvin

Het is belangrijk om te letten op de lichtkleur van de LED spot GU10 te letten. Hiervoor bevindt zich aan de linkerkant op de categoriepagina een filter. Zo kun je zelf aangeven of je op zoek bent naar warm witte, extra warm witte of koel witte lichtkleur GU10 LED lampen. De kleur van licht wordt ook bij GU10 LED lampen in Kelvin aangegeven.

  • 2200 Kelvin – extra warm wit licht, geschikt voor een gezellige sfeer in de woonkamer.
  • 2700 tot 3200 Kelvin – warm licht wit, geschikt als algemene verlichting voor de woonkamer of de slaapkamer.
  • 5500 Kelvin – koel wit licht dat geschikt is voor ruimtes waar je productief moet zijn zoals bijvoorbeeld in de werkkamer.

De opbouw van de lichtkleuren kun je in onderstaande foto goed zien. Van links (warm wit) tot rechts (extra koel wit licht).

Kleurtemperatuur-kelvin

GU10 LED lampen, letten op de kleurweergave index

Waar je ook op moet letten is de kleurweergave index. Bij LED lampen is de kleurweergave index belangrijk omdat deze aangeeft hoe de kleuren van het object lijken wanneer het verlicht wordt door een specifieke lamp. Je wilt uiteraard geen slechte kleurweergave. De uitstekende kleurweergave index varieert tussen de 90 en de 100.

Een waarde van 100 betekent een natuurgetrouwe weergave van de kleur, 90 duidt op een zeer goede kleurweergave, en 80 wijst op een goede kleurweergave. Lampen onder de 80 worden niet aanbevolen voor woonkamers omdat de kleuren vaak grijzig weergegeven worden.

GU10 LED spot dimbaar

Een veelgestelde vraag is of de GU10 LED spot dimbaar is. Het antwoord op deze vraag is ja! GU10 is dimmer geschikt. Uiteraard bestaan er niet dimbare varianten. Echter. het wordt aanbevolen een LED spot te nemen die wel dimbaar is.

Lampen die dimbaar zijn kosten namelijk niet meer energie. Je kunt dit soort verlichting helemaal instellen zoals jij wilt en door verlichting te dimmen kun je zelfs geld besparen! Zelfs als je met je nieuwe lampen nog niet van plan bent te gaan dimmen is het wel verstandig om de optie dimbare spots te bekijken. Dimbaar zijn komt bij lampen namelijk altijd van pas, ook als je het nog niet direct van plan bent, ook bij LED!

Bepaal zelf de lichtopbrengst

Met dimbaar licht kun je precies de lichtopbrengst zo bepalen als jij dat wilt. Jouw verlichting, de juiste lichtopbrengst in exacte vorm. WIl je licht op volle sterkte? Of zit je op de bank te lezen op een avond en heb je meer baat bij iets minder fel licht? Het kan allemaal!

Zeg jij: ‘’Onnodig minder energiebesparing? Nee dankje!’’ Kies dan voor GU10 LED dimbare lichtbronnen!

GU10 product installeren

Wil jij GU10 lichtbronnen installeren? Dat hoeft niet moeilijk te zijn! Het aansluiten van GU10 producten is heel simpel. Je sluit een GU10 lichtbron aan op 230 Volt.

Een GU10 lichtbron werkt zonder externe trafo of driver en daardoor zijn ze op vele plaatsen toepasbaar. Veel van onze spots zijn uitgevoerd met GU10 lampen, zowel witte, zwarte als metalen inbouwspots / producten.

Ook verkopen wij producten als IP65 waterdichte spots met GU10 uitvoeringen. Op onze website in de huidige zoekresultaten vind je een veelzijdig assortiment met een uitgebreide selectie producten GU10 van allerlei A-merken zoals onder andere Novo.

Bestel nu uit onze collectie GU10 spots

Bekijk nu onze collectie GU10 LED spots. Voor 16.00 besteld? Dezelfde dag nog succesvol verzonden!

Veelgestelde vragen over GU10 LED

Vaak ontvangen wij vragen over GU10 LED. Dat begrijpen wij, niet iedereen is uiteraard een expert in verlichting. Gelukkig is Letsleds dat wel! Daarom zetten we de antwoorden op de meestgestelde vragen over de GU10 LED lamp even voor je op een rijtje.

Zo kom je alles te weten over GU10 lampen van Letsleds. En weet je zeker dat je de juiste LED spot hebt voor jouw lamp. Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

Zijn er slimme GU10 LED lampen?

Ja, er bestaan ook slimme GU10 lampen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Novo GU10 lampen. Slim GU10 heeft een wijde range aan mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het veranderen van kleur. Zo kun je kiezen voor natuurlijk daglicht, een warm witte kleur of welke andere kleur je maar wilt.

Geef je een feestje? Vele slimme GU10 lampen hebben speciale effecten die hier helemaal bij passen!

Daarnaast kun je het licht ook slim instellen. Zo kun je het bijvoorbeeld zo instellen dat wanneer je thuiskomt van je werk dat het huis al lekker goed verlicht is, en dat het licht ‘s avonds automatisch weer uitgaat. Zo komt het nooit meer voor dat je lampen ‘s avonds per ongeluk laat branden!

Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook verschillende lichtzones thuis instellen. Dit helpt bij het realiseren van een praktischer lichtplan.

Waar kun je GU10 gebruiken?

Je kunt deze verlichting overal in huis gebruiken. LED verlichting GU10 is een geschikte vervanging van conventionele verlichting. Je kunt kiezen voor het toepassingen van deze kampen in de badkamer, de woonkamer, de keuken, de slaapkamer en ga zo maar door! Wanneer je kiest voor GU10 dimbaar dan profiteer je van grote aanpasbaarheid doordat je kunt kiezen voor de hoeveelheid licht die jij wilt.

Wat betekent Dim-to-warm?

We zien Dim-to-warm steeds vaker voorkomen bij LED producten. Bij Dim-to-warm spelen de kleurtemperatuur en de intensiteit van het licht een hoofdrol. Dit betekent dat je zowel de lichtsterkte als de kleur van de lichtbron kunt veranderen.

Bij Dim-to-warm zijn er ook veel verschillende opties. De wittint van het licht bepaalt de kleurtemperatuur. Wanneer een Dim-to-warm bron fel schijnt dan heeft deze een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin en dan straalt helder licht. Je kunt de lamp dan dimmen tot rond de 1800 Kelvin en daardoor straalt warm wit licht.

Wat is het verschil tussen een dimbare GU10 spot en een Dim-to-warm spot?

Het verschil tussen de twee is dat een Dim-to-warm spot ook aanpasbaar is op het gebied van kleur. Met een reguliere dimbare spot kun je enkel de intensiteit van de lamp veranderen.

Kun je energiekosten besparen door over te stappen op GU10 LED spots?

Ja, dat kan! Een van de specifieke doeleinden voor het implementeren van LED is het besparen van energiekosten.

Langere levensduur en zuiniger

GU10 LED spots hebben een gemiddelde levensduur die beduidend langer is dan bij gloeilampen of halogeenlampen. Een GU10 lamp van LED is 90% zuiniger dan een gloeilamp en 85% zuiniger dan een halogeenlamp.

LED is initieel een beste investering, maar je hebt dit door de grote besparingsmogelijkheden ook weer terug. Ieder jaar wordt deze besparing groter!

Bekijk ook onze aanbiedingen voor LED verlichting!

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11503 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons