Wat voor LED verlichting heb ik nodig in de keuken?

De keuken wordt stiekem veel meer gebruikt als je zou denken. ’s Ochtends wordt er brood gesmeerd om mee naar het werkt te nemen. Overdag wordt het door de kinderen gebruikt om te lunchen en de studerende puber gebruikt het na school om snel nog even het huiswerk te maken. Voor het avondmaal wordt er eten klaargemaakt en ’s avonds drink je er nog even een bakje koffie. Eigenlijk wordt de keuken veel meer gebruikt als je in eerste instantie zou denken, voor verschillende functies heb je verschillende verlichting nodig. In de onderstaande blog geef ik antwoord op de vraag: Wat voor LED verlichting heb ik nodig in de keuken?

Algemene verlichting

Natuurlijk moet elke keuken bezitten over algemene verlichting. Vaak is dit een grote lamp boven bijvoorbeeld de keukentafel, die buiten de keukentafel, ook de rest van de keuken verlicht. Dit is vaak ook de lamp die als eerste ingeschakeld wordt als iemand de keuken binnen komt.  Deze lamp moet zowel veel licht kunnen geven, maar wordt in steeds meer gevallen gedimd.

De onderstaande twee modellen zijn voorbeelden van verlichting die de functie als algemene verlichting in de keuken kunnen vervullen of klik hier voor het complete overzicht.

LED design opbouwspot ZWART 20Watt

LED design opbouwspot WIT 15Watt dimbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Werkverlichting

Tijdens het bereiden van het eten is er natuurlijk goede verlichting nodig. Dit zorgt ervoor dat je alles duidelijk en goed kunt zien, maar ook dat er geen onnodige schaduwen komen. Dit is des te belangrijker in de winter of op een donkere zomerdag. Vaak worden hiervoor inbouwspot gebruikt voor boven de werkoppervlakten zoals bijvoorbeeld het keukenblad en bij de gootsteen.

Hierbij zou ik persoonlijk een 6Watt spot adviseren, deze geeft erg veel licht en dat is fijn om bij te kunnen werken, maar kan ook helemaal tot 0% terug gedimd worden om later sfeer te creëren. Die 6Watt is er in verschillende uitvoeringen, zowel in een metalen, witte als zwart armatuur. Klik hier voor een overzicht van alle inbouwspots met deze 6Watt lamp.

LED spot GU10 6Watt rond NIKKEL IP65 dimbaar
LED spot GU10 6Watt rond WIT IP65 dimbaar-1
LED spot GU10 6Watt rond ZWART IP65 dimbaar

Onder de keukenkastjes wordt vaak een LED bar gebruikt, die daar voor extra verlichting zorgt. Die LED bar is maar 18mm hoog en super eenvoudig te installeren. Stekker in het stopcontact, twee beugeltjes vast schroeven en de bar in die beugeltjes klikken. Tevens is die LED bar dimbaar met touch.

Wat voor LED verlichting heb ik nodig in de keuken?

Sfeerverlichting

Wilt u werken met extra veel sfeer in uw keuken, dan kan er gekozen worden voor dim-to-warm spots. Deze geven ‘gewoon’ warm wit licht bij voluit branden. Maar naarmate deze spot verder terug gedimd wordt, wordt het licht warmer van kleur. Tot extra warm wit (kaarslicht) kleur bij de minimale dimstand. Deze optie kan dus ook bij de inbouwspots gebruikt worden, om de keuken een warmere en sfeervollere tint mee te geven. De dim-to-warm is er in een 7Watt uitvoering, die eveneens te verkrijgen in is een metalen, witte als zwart armatuur. Klik hier voor een overzicht van alle inbouwspots met deze 7Watt lamp.

LED spot GU10 7Watt rond NIKKEL dimbaar
LED spot GU10 7Watt rond WIT dimbaar
LED spot GU10 7Watt rond ZWART dimbaar
social position

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1308 reviews.