Bewegingsmelders

Een bewegingsmelder is een handige manier om te zorgen dat de verlichting aangaat wanneer dit nodig is. U hoeft niet meer in het donker naar een lichtknopje te zoeken. Daarnaast is het een milieuvriendelijke en energiezuinige oplossing, omdat lampen niet onnodig branden. Ook kan een bewegingsmelder helpen bij de beveiliging van uw woning of (bedrijfs)pand, zeker als het weer eerder donker wordt. Of bijvoorbeeld gedurende een vakantie. De bewegingsmelder zorgt ervoor dat de LED lamp automatisch aangaat wanneer er beweging wordt waargenomen binnen het bereik van de sensor. Bij Letsleds.nl vindt u een uitgebreide collectie bewegingsmelders. Geschikt voor zowel binnen als buiten. Zoek een passend model voor uw woning of bedrijfspand uit.

Show Filters

Toont alle 16 resultaten

Show Filters

Toont alle 16 resultaten

Bewegingsmelder kopen

Buiten zorgt een bewegingsmelder voor een verhoging van de veiligheid, binnen biedt hij gemak. Letsleds.nl biedt verschillende bewegingsmelders aan. Deze dienen bijvoorbeeld ter vervanging van een schakelaar of muurdimmer. U kunt ze ook gebruiken voor de inbouw of opbouw op uw plafond. Op deze manier zorgt u ervoor dat de verlichting alleen gebruikt wordt wanneer dit nodig is. U kunt ze binnen bijvoorbeeld in de gang of bij een keldertrap gebruiken. Zolang de bewegingsmelder detecteert dat er een persoon binnen het bereik van de melder is, zal de lamp blijven branden. Als er niemand meer gedetecteerd wordt, zal het licht na een ingeschakelde tijd weer uitgaan. Ook buiten zorgt een bewegingsmelder ervoor dat de buitenverlichting alleen aangaat als er mensen langs lopen. U hoeft dus nooit meer in het donker naar bijvoorbeeld de schuur te lopen. Of in het donker naar het sleutelgat bij de voordeur te zoeken als u ´s avonds thuiskomt. En het heeft vaak een inbraakwerend effect, omdat de verlichting aangaat zodra er (onnodige) gasten voorbij lopen.

Kenmerken voor selectie

Hoe weet u nu welke bewegingsmelder u het beste kunt kiezen uit ons assortiment? Hierbij is het goed om te letten op zaken als de reikwijdte, de registratiehoek en bijvoorbeeld de detectie reageer snelheid. Wat betekenen deze gegevens? De reikwijdte zegt iets over het bereik van de melder. Hoe dichtbij moet iemand staan voordat de lamp aangaat. De registratiehoek of detectiehoek geeft aan hoe breed het bereik is. Dit wordt in graden aangegeven en kan bijvoorbeeld 180 graden of zelfs 360 graden zijn. U kunt zelf kiezen of u een kleine of grote detectiehoek wenst. Als u een infrarood melder kiest, detecteert de melder op warmte. Deze melders nemen temperatuurverschillen waar en geven op basis van deze gegevens een signaal door of de lamp ingeschakeld wordt.   Welke bewegingsmelder voor uw gebruik het meest geschikt is, is afhankelijk van de ruimte waar u de melder gaat plaatsen. Per product staan alle details aangegeven, zodat u precies weet wat de kenmerken van elke bewegingsmelder zijn. We merken graag nog op dat als u de bewegingsmelder buiten gaat gebruiken, u erop moet letten dat deze voor dit gebruik geschikt is. De melder moet namelijk tegen vocht bestemd zijn.

Bewegingsmelder inbouw met LED lamp

Bij het kiezen van een bewegingsmelder heeft u ook de keuze uit een bewegingsmelder inbouw of een bewegingsmelder opbouw. Een inbouwmodel wordt in het plafond weggewerkt, een opbouwmodel wordt tegen de wand of buitenmuur gemonteerd.   In het assortiment van Letsleds.nl vindt u ook spots met de ‘microwave’ sensor ingebouwd. Deze spots hebben de bewegingssensor al in de lamp ingebouwd. Dit is niet te zien en de ‘microwave’ techniek werkt net iets beter als de standaard infrarood techniek. De losse bewegingsmelders kunnen in één keer een groep lampen samen bedienen. Daarin heeft u ook verschillende keuze qua inbouwmogelijkheid. Zoals eerder vermeldt: in of op het plafond. Daarnaast zijn er nog inbouw sensoren die op de plek van de schakelaar of stopcontact komen te zitten.

Bewegingsmelder buiten

Bent u op zoek naar een bewegingsmelder voor buiten? Naast verlichting met een bewegingsmelder, bevat het assortiment ook een dag- en nachtsensor. Hierbij gaat de LED buitenlamp automatisch aan in het donker. Als het licht wordt, schakelt de sensor de lampen automatisch weer uit. De dag en nacht sensor is ideaal voor om het huis en bij bedrijfspanden bijvoorbeeld.

Bewegingsmelder online kopen

U kunt uw bewegingsmelder eenvoudig online bestellen in de webshop van Letsleds.nl. Wij bieden een uitgebreid assortiment. Als u vragen heeft over de producten en welke bewegingsmelder u het beste voor uw specifieke situatie kunt gebruiken, neemt u dan vooral contact met ons op. We staan u graag te woord en helpen u om de juiste bewegingsmelder te bestellen. Na het plaatsen van een bestelling, heeft u de nieuwe bewegingsmelder snel in huis. Als u namelijk op werkdagen voor 17.00 uur uw bestelling plaatst, wordt deze onder normale omstandigheden de volgende dag bezorgd.