GU10 LED

Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres. We vertellen u op deze pagina wat een GU10 fitting is en welke LED lampen wij aanbieden met deze fitting. GU10 zijn doorgaans de meest voorkomende spots, dit komt voornamelijk doordat de lampen erg eenvoudig zijn te installeren. Doordat deze led spots werken op 230 volt is er geen trafo of andere vorm van overgang meer nodig. Met een GU10 LED spot kan men de oude lamp eenvoudig uitdraaien en de nieuwe spot plaatsen.

We bieden in onze winkel GU10 spots aan met verschillende kleur warmten, zoals warm-wit, wit, rood, groen, RGB, blauw en andere kleuren. Mocht u op zoek zijn naar een specifieke GU10 LED lamp en is deze niet beschikbaar? Neemt u dan direct contact met ons op, dan zullen wij kijken wat we voor u kunnen betekenen.


Over de GU10 fitting

Bij een GU10 fitting kunt u er gewoon van uitgaan dat deze lamp de oude lamp probleemloos zal vervangen. Dit is dan ook het grote gemak dat deze lampen tot de populairste LED lampen maakt. De GU10 is te herkennen aan de dikke pootjes onderaan de voet. De pootjes staan ongeveer 10 millimeter uit elkaar, aan deze afstand dankt deze lamp zijn naam. Dankzij veertjes in de lamphouder kan de lamp eenvoudig in de houder geplaatst worden door de lamp een kwartslag te draaien.

De GU10 dimmen

Als u een GU10 lamp wilt dimmen dient u wel te beschikken over de juiste led dimmer. Deze led dimmers zijn immers speciaal gemaakt voor het dimmen van led lampen, en zorgen ervoor dat led lampen niet flikkeren en er geen zoemend geluid ontstaat.

GU10 LED van Letsleds.nl

Wij bieden meerdere GU10 lampen aan, onder meer de Calisto en de Caesar. Van de Calisto hebben we meerdere lampen in vierkante en ronde uitvoeringen, alle Calisto lampen zijn dimbaar.

Zo hebben we de wifi Led spot Calisto van 4 watt, inbouwuiteraard met een GU10 aansluiting. Deze lamp is te dimmen van 100% tot 10% en is te vergelijken met een halogeenlamp van 50 watt. Deze lamp gaat wel 25.000 uren mee en de terugverdien tijd is bij zes branduren per dag ongeveer zeventien maanden. Deze lamp is te zien op de afbeelding hiernaast.

Een andere LED spot is de Calisto 5 watt rond, 220 volt dimbaar en uiteraard met een GU10 fitting. Deze lamp is ook te dimmen van 100% tot 10% en heeft een vergelijkbaar vermogen van een halogeen lamp van 50 watt. Ook deze LED spot gaat ongeveer 25.000 uren mee en heeft een terugverdien tijd van ongeveer zeventien maanden. Bovendien is deze spot blijvend in prijs verlaagd, van 28,52 naar 25 euro.

Een andere uitvoering is de Caesar 5 watt met GU10 fitting. Deze lamp is ook blijvend in prijs verlaagd, van 17,94 naar 15,99. Deze lamp heeft een kleurtemperatuur tussen de 2700 en 3200 Kelvin. De verwachte levensduur van deze lamp is 25.000 uren en de terugverdien tijd is ongeveer tien maanden. De lamp is volledig te dimmen en is te vergelijken met een 50W halogeen lamp.

Mocht u op zoek zijn naar een specifieke GU10 LED lamp die u niet kunt vinden in onze winkel? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee naar de beste lampen voor uw wensen. Contact opnemen kan uiteraard via de live chat, telefonisch of via de mail. Langskomen is mogelijk op afspraak.

Kiezen en kopen

Bent u erover uit welke LED spot of lamp u wilt aanschaffen? Dan bent u bij Letsleds.nl aan het juiste adres. Bij ons vindt u altijd LED lampen voor een scherpe prijs, maar van de allerbeste kwaliteit. In onze winkel kunt u eenvoudig bestellen, binnen enkele stappen heeft u uw bestelling volledig afgerond. Uw bestelling afrekenen gebeurt middels iDeal, Afterpay, Mastercard en Bancontant. Wij verzenden uw bestelling altijd zo spoedig mogelijk, als de bestelde producten nog op voorraad zijn wordt uw producten vandaag nog verzonden.

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u een selectie met vragen die ons regelmatig gesteld worden. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben we deze vragen op deze pagina geformuleerd samen met de antwoorden. Mocht uw vraag er niet tussen staan of toch nog niet helemaal beantwoordt zijn, neem dan contact met ons op via de live chat.

Wat is GU10 LED?
GU10 LED staat voor een energie klasse A++ vervanger van de oude halogeen spot GU10. Dit is dan ook gelijk voor de allernieuwste techniek op LED gebied en dit staat tevens voor een lichtbron die geschikt is om direct op 220/230 Volt aan te sluiten. Normaliter verbruikt

Welke LED dimmer is geschikt voor GU10 LED lampen?
Een dimbare LED lamp moet altijd gedimd worden door een bijpassende LED dimmer. Om te weten welke LED dimmer u nodig heeft moet u weten of uw lampen werken op fase aan of fase afsnijding techniek. Dit zijn namelijk de 2 technieken die gebruikt worden bij LED lampen in tegenstelling tot een normale halogeen lamp, waarbij dit niet van toepassing is. Mocht u dit niet direct weten, dan adviseren wij de onderstaande dimmer, want deze maakt gebruik van beide dim technieken en kan daardoor theoretische elke dimbare LED lamp moeiteloos dimmen.

Hoe heet worden deze lampen?
Een goede led lamp MOET voorzien zijn van afdoende koel mogelijkheden in de vorm van gewicht/massa in samenwerking met een goed lamp model, om een lange levensduur te kunnen garanderen mag de “LED chip” zelf niet te warm worden. Dit beïnvloed de levensduur van de LED lamp aanzienlijk. Een normale goede LED lamp wordt warm (± 50 graden), maar niet heet in tegenstelling tot de oude halogeen lampen (± 450 graden). Waardoor tevens brandgevaar als gevolg van rakende delen of te weinig ruimte voor warmteafvoer van een halogeenlamp uitgesloten kan worden.

Wat is het verschil tussen GU10 en halogeen?
GU10 is de naam voor het voetje of de fitting die een lamp heeft. Er zijn dus GU10 halogeen lampen, maar ook GU10 LED lampen. De grote verschillen tussen een GU10 lamp in LED en een oude halogeen GU10 lamp zijn:
• Een halogeenlamp gebruik gemiddeld 10 keer zoveel stroom als een gemiddelde goede LED lamp met ongeveer dezelfde lichtopbrengst.
• Een halogeenlamp wordt ontzettend heet in tegenstelling tot de LED lamp.
• Verder hebben de huidige led lampen een veel langere levensduur dan oude halog