Filteren
Filteren

De keuken gebruik je veel vaker dan je in eerste instantie verwacht. Daarom is LED verlichting voor de keuken een waardevolle toevoeging die wonderlijke resultaten biedt. De juiste keuken LED verlichting heeft namelijk veel invloed op de sfeer.

Een goed verlichte keuken zorgt niet alleen voor licht, maar zorgt er ook voor dat je altijd genoeg zicht hebt in de keuken. Bij Letsleds vind je een uitgebreide collectie inbouw en opbouw spots voor de keuken. Zoek jouw nieuwe LED verlichting voor de keuken uit!

De keuken is voor veel huishoudens de plek waar in de ochtend brood gesmeerd voor het werk. Of waar overdag thuis gelunched wordt aan de keukentafel. En voor het avondmaal wordt er eten klaargemaakt en ´s avond drinkt er nog even een bakje koffie. En voor deze diverse activiteiten is verschillende verlichting gewenst. Daarvoor biedt LED verlichting voor de keuken de uitkomst!

LED verlichting keuken

In de keuken is het gebruikelijk om verschillende soorten verlichting te installeren. Zo heb je voor elke situatie de juiste verlichting beschikbaar. Graag zetten we de verschillende soorten LED verlichting keuken voor je op een rij.

Algemene LED verlichting in de keuken

Natuurlijk moet elke keuken bezitten over algemene verlichting. Dit is vaak een grote lamp bijvoorbeeld boven de keukentafel. Het voordeel is dat deze lamp ook de rest van de keuken verlicht. Dit is ook vaak de lamp die het meeste aanstaat, omdat mensen deze vaak als eerste aanzetten. Het is belangrijk dat deze lamp veel licht geeft. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om deze LED verlichting in de keuken te nemen met een dim-optie.

LED verlichting keuken: Werkverlichting

Wanneer je bijvoorbeeld aan het koken bent wil je natuurlijk genoeg licht hebben. Dit is nodig zodat je alles duidelijk kunt zien en het veilig blijft in de keuken. Ook wil je geen onnodige schaduwen in de keuken hebben. Vaak worden hiervoor inbouwspots gebruikt voor boven de plekken waar vaak gewerkt wordt of eten wordt bereid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het keukenblad en bij de gootsteen.

Sfeerverlichting in de keuken

Wil je wat meer sfeer in jouw keuken aanbrengen, dan kan er gekozen worden voor dim-to-warm spots. Deze zullen hetzelfde licht geven als de ‘normale’ warm witte spots. Maar hoe verder deze spot terug gedimd wordt, hoe warmer het licht van kleur wordt. Tot extra warm wit (kaarslicht kleur) bij de minimale dimstand. Deze optie kan dus ook bij de inbouwspots gebruikt worden, om de keuken een warmere en sfeervolle tint mee te geven.

Keuken LED verlichting kiezen

Bij het kiezen van de LED verlichting voor de keuken kom je zowel inbouwspots als opbouwspots tegen. De inbouwspots worden weggewerkt in bijvoorbeeld een keukenkastje of het plafond. De opbouwspots passen over een normale inbouwdoos heen. Dit is ideaal als je geen ruimte heeft om ledspots in te bouwen.

Komt je er niet uit welke LED verlichting voor de keuken je nodig hebt? Of heb je vragen over de producten? Neem dan gerust contact met ons op, ons team van experts staat voor je klaar.