LED Dimmers

Met een LED dimmer kunt u zelf de lichtbeleving in uw huis bepalen. Dim het licht als u bijvoorbeeld `s avonds sfeerlicht wenst of zorg juist voor feller licht als u gaat lezen of koken. En door de juiste LED dimmer te kiezen, voorkomt u flikkerende of zoemende lampen. Onze LED dimmers kunt u makkelijk zelf installeren. De dimmers hebben ook een geheugenfunctie. Hiermee wordt de laatste lichtsterkte onthouden, wel zo handig! We hebben voor elk soort LED verlichting de juiste dimmer.

Filter producten

Toont alle 6 resultaten

Filter producten

Toont alle 6 resultaten

LED Dimmers online

De beste oplossing voor verlichting die u kunt aanpassen is met een LED dimmer. Zo creëert u sfeerlicht voor wanneer er bezoek is en feller licht voor het lezen van een boek. Het kunnen dimmen van uw lampen is heel fijn, omdat dit u de controle geeft over de sfeerbeleving. U haalt de juiste sfeer in huis op het juiste moment met een dimmer LED. Bij Letsleds.nl bieden we LED dimmers die zorgen dat de verlichting niet gaat flikkeren en waarbij u probleemloos en traploos uw LED spot kunt dimmen. U kunt ze makkelijk zelf installeren en ze hebben zelfs een geheugenfunctie waarmee de laatste lichtsterkte wordt onthouden. We hebben voor elk soort LED verlichting de juiste LED dimmer.

LED Dimmer kopen? Letsleds.nl

Voordat u een LED dimmer aanschaft, is het goed om te kijken of uw LED lamp wel dimbaar is. Dit moet expliciet worden aangegeven op de verpakking, anders kunt u het licht namelijk niet dimmen. Is de lamp dimbaar? Dan heeft u hierbij een speciale dimmer LED nodig.

Technische kenmerken dimmen

Bij het gebruiken van een led dimmer moet u er altijd voor zorgen dat er minimaal afname van één a twee LED lampen is, ondanks dat wij aangeven dat de dimmer functioneert bij 0,5 watt. Wilt u zonder fysieke dimmer toch led lampen dimmen, dan kunt u dit realiseren met ons domotica systeem. Hierbij is het mogelijk om relatief dure dimmers in uw systeem te vervangen door led lampen met een WIFI systeem die u gewoon op uw iPhone, iPad of Android systeem kunt bedienen. Kijk voor meer informatie op onze categorie: WIFI led spots domotica.

Sluitwaarde dimmers

Vaak hebben bestaande lichtdimmers een minimum aan te sluiten waarde van ± 50W. In veel gevallen zal dat vermogen niet gehaald worden met de nieuwe led lampen. De lichtdimmer met dit hoog minimum vermogen is daarom vaak niet geschikt om led lampen dimmen. Een led lamp aansluiten op dit type dimmer kan zorgen voor knipperende en/of trillen van de led lamp. Lichtdimmers geschikt voor vermogens van minimaal 10W-20W zijn meestal wel geschikt voor led lampen, maar dit zal per situatie bekeken moeten worden. De Led dimmers van Letsleds zijn altijd geschikt om onze dimbare led lampen te dimmen! Wij hebben al onze lichtdimmer in combinatie met onze lampen getest. Koop dus zowel uw LED dimmer als uw LED spot in onze online winkel, zodat u zeker weet dat de producten compatibel zijn.

Elektrische eigenschappen

De elektronica in een led lamp heeft andere elektrische eigenschappen dan een gloeilamp of halogeen lamp. Een led dimmer moet daar heel duidelijk rekening mee houden. In de voet van een led lamp zit een elektronische transformator / driver. De lichtdimmer moet daar geschikt voor zijn. Gebruikt u het andere type dimmer, dan is het mogelijk dat dit zorgt voor een knipperende en/of trillen van de led lamp. Ook kan de led lamp en/of dimmer sterk gaan zoemen.  In ons artikel over redenen waarom LED dimmers kunnen flikkeren raden wij ook een goede LED dimmer aan – de LED stekkerdimmer voor minder dan €25!

Bent u benieuwd naar hoe u een goede LED dimmer kiest? In ons blog artikel Wat is een goede LED dimmer? vindt u alle informatie die u nodig heeft.


Waar dient u rekening mee te houden?

Het dimmen van een LED lamp is niet zo eenvoudig als het dimmen van een halogeen lamp. Echter is de oplossing niet moeilijk, zolang rekening gehouden wordt met het volgende.

  • Het minimale vermogen van uw dimmer. LED lampen zijn vaak zo zuinig, dat deze onder het minimale vermogen van een dimmer komen. Een LED dimmer is de oplossing voor dit probleem. Deze zijn speciaal gemaakt om dit lage vermogen toch op te kunnen pakken.
  • In de meeste gevallen kunt u het beste kiezen voor een fase-afsnijdende dimmer. Deze techniek werkt met de meeste led lampen, beter dan een fase aansnijdende dimmer.
  • Indien u een 12 volt lamp wilt gaan gebruiken met uw huidige halogeendimmer (of een nieuwe 230 volt led dimmer), zorgt u dan voor een goed werkende dimbare LED trafo. De halogeendimmer dient wel fase afsnijdend te zijn, wat meestal wel het geval.

Soorten LED dimmers

Er zijn veel verschillende soorten LED dimmers. Daarom is het van belang dat u vooraf duidelijk inzicht heeft in welke led dimmer u nodig hebt. Bij Letsleds.nl vindt u een select aanbod met de beste led dimmers. Alle dimmers zijn door ons zelf uitvoerig getest en als beste bevonden voordat deze zijn toegevoegd aan ons assortiment. Wij bieden fase af en aansnijdingsdimmers, verloopbusjes en led dimmers voor 220 volt LED lampen.

Fase aansnijding of afsnijding?

Fase aansnijding en fase afsnijding zijn dimtechnieken, deze werken samen met de dimbare driver in de led lamp. De ene driver functioneert het beste met afsnijdingstechniek, de andere met aansnijding. Op de verpakking van de led lamp staat doorgaans aangegeven welke van de twee technieken de led lamp gebruikt. Ook is het mogelijk dat er een Engelse vertaling op de verpakking staat. Het gros van de led lampen werkt sowieso op fase afsnijding, ongeveer 25% van alle led lampen werkt met fase aansnijding.

De verschillende opties

Op deze pagina vindt u verschillende keuzes voor uw led dimmer. Aan de linker zijde kunt u filteren op de verschillende specificaties. Er zijn enkele soorten dimmers, zoals draadloze dimmers, inbouw dimmers en schakelmateriaal. De dimmers zijn verkrijgbaar in verschillende IP waardes, waaronder IP20, IP44 en IP54. Meer informatie over IP waardes leest u in ons artikel over Ingress Protection. Er zijn verschillende inbouwhoogtes voor uw dimmer, waaronder 25mm, 30mm, 40mm en 9mm. Een belangrijk punt voor het kiezen van uw LED dimmers is de techniek: afsnijding of aansnijding. Bij ons vindt u beide types. Tot slot kunt u kiezen voor de manier van aansluiten en de prijs. Aansluit methodes zijn klembevestiging, plug and play en met schroef. Qua prijs kunt u bij de filters zelf een range aangeven voor de minimale en maximale prijs die uw dimmer mag hebben.