LED Dimmers

Met een LED dimmer kun je zelf de lichtbeleving in jouw huis bepalen. Dim het licht als je bijvoorbeeld `s avonds sfeerlicht wenst of zorg juist voor feller licht als je gaat lezen of koken. En door de juiste LED dimmer te kiezen, voorkom je flikkerende of zoemende lampen. Onze LED dimmers kun je makkelijk zelf installeren. De dimmers hebben ook een geheugenfunctie. Hiermee wordt de laatste lichtsterkte onthouden, wel zo handig! We hebben voor elk soort LED verlichting de juiste dimmer.

Show Filters

Toont alle 25 resultaten

Show Filters

Toont alle 25 resultaten

LED Dimmers online

De beste oplossing voor verlichting die u kunt aanpassen is met een LED dimmer. Zo creëert u sfeerlicht voor wanneer er bezoek is en feller licht voor het lezen van een boek. Het kunnen dimmen van uw lampen is heel fijn, omdat dit u de controle geeft over de sfeerbeleving. U haalt de juiste sfeer in huis op het juiste moment met een dimmer LED. Bij Letsleds.nl bieden we LED dimmers die zorgen dat de verlichting niet gaat flikkeren en waarbij u probleemloos en traploos uw LED spot kunt dimmen. U kunt ze makkelijk zelf installeren en ze hebben zelfs een geheugenfunctie waarmee de laatste lichtsterkte wordt onthouden. We hebben voor elk soort LED verlichting de juiste LED dimmer.

LED Dimmer kopen? Letsleds.nl

Voordat u een LED dimmer aanschaft, is het goed om te kijken of uw LED lamp wel dimbaar is. Dit moet expliciet worden aangegeven op de verpakking, anders kunt u het licht namelijk niet dimmen. Is de lamp dimbaar? Dan heeft u hierbij een speciale dimmer LED nodig.

Technische kenmerken dimmen

Bij het gebruiken van een led dimmer moet u er altijd voor zorgen dat er minimaal afname van één a twee LED lampen is, ondanks dat wij aangeven dat de dimmer functioneert bij 0,5 watt. Wilt u zonder fysieke dimmer toch led lampen dimmen, dan kunt u dit realiseren met ons domotica systeem. Hierbij is het mogelijk om relatief dure dimmers in uw systeem te vervangen door led lampen met een WIFI systeem die u gewoon op uw iPhone, iPad of Android systeem kunt bedienen. Kijk voor meer informatie op onze categorie: WIFI led spots domotica.

Sluitwaarde dimmers

Vaak hebben bestaande lichtdimmers een minimum aan te sluiten waarde van ± 50W. In veel gevallen zal dat vermogen niet gehaald worden met de nieuwe led lampen. De lichtdimmer met dit hoog minimum vermogen is daarom vaak niet geschikt om led lampen dimmen. Een led lamp aansluiten op dit type dimmer kan zorgen voor knipperende en/of trillen van de led lamp. Lichtdimmers geschikt voor vermogens van minimaal 10W-20W zijn meestal wel geschikt voor led lampen, maar dit zal per situatie bekeken moeten worden. De Led dimmers van Letsleds zijn altijd geschikt om onze dimbare led lampen te dimmen! Wij hebben al onze lichtdimmer in combinatie met onze lampen getest. Koop dus zowel uw LED dimmer als uw LED spot in onze online winkel, zodat u zeker weet dat de producten compatibel zijn.

Elektrische eigenschappen

De elektronica in een led lamp heeft andere elektrische eigenschappen dan een gloeilamp of halogeen lamp. Een led dimmer moet daar heel duidelijk rekening mee houden. In de voet van een led lamp zit een elektronische transformator / driver. De lichtdimmer moet daar geschikt voor zijn. Gebruikt u het andere type dimmer, dan is het mogelijk dat dit zorgt voor een knipperende en/of trillen van de led lamp. Ook kan de led lamp en/of dimmer sterk gaan zoemen.  In ons artikel over redenen waarom LED dimmers kunnen flikkeren raden wij ook een goede LED dimmer aan – de LED stekkerdimmer voor minder dan €25!

Bent u benieuwd naar hoe u een goede LED dimmer kiest? In ons blog artikel Wat is een goede LED dimmer? vindt u alle informatie die u nodig heeft.


Waar dient u rekening mee te houden?

Het dimmen van een LED lamp is niet zo eenvoudig als het dimmen van een halogeen lamp. Echter is de oplossing niet moeilijk, zolang rekening gehouden wordt met het volgende.

  • Het minimale vermogen van uw dimmer. LED lampen zijn vaak zo zuinig, dat deze onder het minimale vermogen van een dimmer komen. Een LED dimmer is de oplossing voor dit probleem. Deze zijn speciaal gemaakt om dit lage vermogen toch op te kunnen pakken.
  • In de meeste gevallen kunt u het beste kiezen voor een fase-afsnijdende dimmer. Deze techniek werkt met de meeste led lampen, beter dan een fase aansnijdende dimmer.
  • Indien u een 12 volt lamp wilt gaan gebruiken met uw huidige halogeendimmer (of een nieuwe 230 volt led dimmer), zorgt u dan voor een goed werkende dimbare LED trafo. De halogeendimmer dient wel fase afsnijdend te zijn, wat meestal wel het geval.

Soorten LED dimmers

Er zijn veel verschillende soorten LED dimmers. Daarom is het van belang dat u vooraf duidelijk inzicht heeft in welke led dimmer u nodig hebt. Bij Letsleds.nl vindt u een select aanbod met de beste led dimmers. Alle dimmers zijn door ons zelf uitvoerig getest en als beste bevonden voordat deze zijn toegevoegd aan ons assortiment. Wij bieden fase af en aansnijdingsdimmers, verloopbusjes en led dimmers voor 220 volt LED lampen.

Fase aansnijding of afsnijding?

Fase aansnijding en fase afsnijding zijn dimtechnieken, deze werken samen met de dimbare driver in de led lamp. De ene driver functioneert het beste met afsnijdingstechniek, de andere met aansnijding. Op de verpakking van de led lamp staat doorgaans aangegeven welke van de twee technieken de led lamp gebruikt. Ook is het mogelijk dat er een Engelse vertaling op de verpakking staat. Het gros van de led lampen werkt sowieso op fase afsnijding, ongeveer 25% van alle led lampen werkt met fase aansnijding.

De verschillende opties

Op deze pagina vindt u verschillende keuzes voor uw led dimmer. Aan de linker zijde kunt u filteren op de verschillende specificaties. Er zijn enkele soorten dimmers, zoals draadloze dimmers, inbouw dimmers en schakelmateriaal. De dimmers zijn verkrijgbaar in verschillende IP waardes, waaronder IP20, IP44 en IP54. Meer informatie over IP waardes leest u in ons artikel over Ingress Protection. Er zijn verschillende inbouwhoogtes voor uw dimmer, waaronder 25mm, 30mm, 40mm en 9mm. Een belangrijk punt voor het kiezen van uw LED dimmers is de techniek: afsnijding of aansnijding. Bij ons vindt u beide types. Tot slot kunt u kiezen voor de manier van aansluiten en de prijs. Aansluit methodes zijn klembevestiging, plug and play en met schroef. Qua prijs kunt u bij de filters zelf een range aangeven voor de minimale en maximale prijs die uw dimmer mag hebben.

 

LED dimmer 230V

De LED dimmer 230V moet direct op het net aangesloten worden. Hierdoor ervaar je de optimale dimbaarheid en dat is uiteindelijk wat wij allemaal willen. Kijk dus gerust in de bovenstaande collectie voor de perfecte LED dimmer 230V en geniet van een lichtbeleving die altijd naar jouw smaak is.

Veelgestelde vragen over LED dimmers

We snappen dat het lastig kan zijn om een LED dimmer te selecteren of exact te weten hoe dit werkt. Daarom zetten we graag een aantal veelgestelde vragen mét antwoord voor je op een rij. Staat jouw vraag er niet tussen? Of is er iets nog niet geheel duidelijk? Neem gerust contact met ons op. Je kunt makkelijk een live chat starten, een mail sturen of ons bellen.

Categorie: LED Dimmers

Op de verpakking van een LED spot en in de beschrijving in onze webshop staat aangegeven of een lamp dimbaar is. In ons assortiment vind je voornamelijk dimbare LED lampen.


Categorie: LED Dimmers

Je vindt in onze webwinkel verschillende LED dimmers. Zo zorgen we ervoor dat er voor de meeste dimbare LED spots een passende dimmer te vinden is. Je moet even kijken naar de specificaties van de LED lamp om te kijken welke LED dimmer geschikt is. Met de filters in ons menu kun je snel een passende dimmer selecteren. Kijk bijvoorbeeld naar de IP waarde van de LED spot en het soort dimmer. Wil je de LED spot met een LED dimmer die in de muur verwerkt zit bedienen of ben je op zoek naar een dimmer met een afstandsbediening? Als je vragen hebt over welke LED dimmer je voor jouw spot nodig hebt, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Onze lichtexperts helpen je graag verder.


Categorie: LED Dimmers

Het is afhankelijk van de LED dimmer of je meerdere LED spots tegelijkertijd kunt dimmer. Het vermogen van de dimmer is hierbij bepalend. Het verschilt dus per dimmer hoeveel LED lampen je hierop kunt aansluiten. Wij raden altijd aan om dit te testen voordat je de dimmer inbouwt. Als vuistregel kun je aanhouden dat je 10% van het maximale vermogen van de dimmer kunt gebruiken voor het dimmer van lampen. Stel dat een dimmer een maximaal vermogen heeft van 300 watt. En je gebruikt LED spots van 5 watt. 10% van 300 watt is 30 watt. Je kunt op deze LED Dimmer dus maximaal 6 spots van 5 watt aansluiten.


Categorie: LED Dimmers

Ten eerste is het goed om na te gaan of de LED spot die je gebruikt wel dimbaar is. Als dit zo is, is dan de conclusie dat in de meeste gevallen de driver niet compatibel is met het regelsysteem. Hierdoor kan de lamp gaan knipperen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je het juiste type driver gebruikt. Als je hier meer over te weten wilt komen, verwijzen we je graag naar onze uitgebreide post over dit onderwerp.