LED panelen

LED panelen

Een oud TL Armatuur kan makkelijk vervangen worden door LED panelen. LED panelen zijn zeer geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld kantoorruimtes, vergaderruimtes, klaslokalen en werkruimtes. Ze hebben het grote voordeel dat ze besparen op energie - wel ongeveer 50% ten opzichte van oude TL lampen. Een ander voordeel is dat LED panelen geen trillingen meer hebben zoals TL lampen. Daarnaast zijn ze direct aan op volle sterkte. Een ander groot voordeel is dat het vlakke panelen zijn en daarmee geen stofvangers meer zijn, zoals dat vroeger wel het geval was. Het vervangen van een oude TL armatuur is erg simpel: het oude armatuur verwijdert u uit het systeemplafond, u legt het nieuwe LED paneel erin en sluit het aan. Bekijk onze uitgebreide collectie LED panelen.

Op zoek naar een LED paneel maar weet u niet waar te beginnen?

We begrijpen dat de zoektocht naar een geschikt LED paneel lastig kan zijn. Gaat u voor een led paneel van 60x60 of 30x120. En kiest u voor een warm licht of een wat koudere lichtkleur? Veel vragen, waar wij je maar al te graag mee helpen. Aarzel dus zeker niet om ons even te bellen op: 0486 750 438 - of start een chat hier rechtsonder. Je kunt ons natuurlijk ook altijd een mailtje sturen op info@letsleds.nl. Wij geven u namelijk graag advies over welke LED paneel nou geschikt is voor uw project.

LED panelen

LED panelen hebben niet alleen het voordeel dat de besparen op energie. Namelijk ± 50% ten opzichte van oude TL lampen. Maar ook dat ze bijvoorbeeld geen trillingen meer hebben zoals TL lampen. Daarnaast zijn ze direct aan op volle sterkte. Een ander groot voordeel is dat het vlakke panelen zijn en daarmee geen stofvangers meer zijn, zoals dat vroeger wel zo was. Dus heel simpel, oude TL armatuur uit het systeemplafond, nieuwe LED paneel erin leggen en even aansluiten. Zo simpel is het.

LED panelen dimmen

LED panelen worden vaak niet gedimd, omdat deze over het algemeen in ruimtes geplaatst worden waar veel en fijn licht gewenst is. Dit kan bijvoorbeeld op kantoren, showrooms, etalages, vergaderruimtes en in praktijken zijn. Maar er zijn ook ruimtes waar dimmen juist wél gewenst is. Daarom heeft Letsleds.nl ook panelen die wel gedimd kunnen worden met bijvoorbeeld een muurdimmer of een draadloze dimmer.

Systeemplafond of opbouw?

LED panelen zijn ervoor gemaakt om oude TL armaturen in een systeemplafond te vervangen. Vandaar dat deze in twee maten zijn, 60*60cm en 30*120cm. Een LED paneel van 60 x 60 cm is de meest gangbare maat. Ze zijn direct in een systeemplafond toepasbaar. Als dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij kantoren aan huis, dan hebben wij ook de mogelijkheid om panelen te bestellen inclusief opbouwrand. Dit is een metalen frame van ongeveer 4cm hoog die tegen het plafond aan geschroefd wordt waar vervolgens het paneel ingeschoven wordt.

Lichtkleur LED panelen

Volgens de arbo kennisplatform wordt er helder daglicht geadviseerd, oftewel 6000 Kelvin. Dit is wit licht en stimuleert de hersenen om actief en wakker te blijven. Dit wordt dan ook op kantoren, praktijken en andere werkruimtes geadviseerd. Voor bijvoorbeeld een huiselijke sfeer in een kantine, showroom of wachtkamer kan er gekozen worden voor een andere lichtkleur. Dit kan bijvoorbeeld warm wit zijn, 3000 Kelvin, of een tussentint neutraal daglicht, 4000 Kelvin. Wat inhoudt dat de kleur tussen warm en koel wit in zit. Maar dit is afhankelijk van de ruimte, invulling van de ruimte en natuurlijk een persoonlijke smaak.

Klantenservice Letsleds.nl

Als u vragen heeft over de LED panelen en welk model en kleur u het beste voor uw specifieke situatie kunt gebruiken, neemt u dan vooral contact met ons op. We staan u graag te woord en helpen u om de juiste LED panelen te vinden. Bent u op zoek naar LED TL armaturen of LED TL buizen? Dan vindt u die natuurlijk ook op onze website.
De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 3558 reviews.