Mini inbouwspots

Mini inbouwspots zijn er in verschillende vormen en maten. Zowel ronde als vierkante mini inbouwspots zijn verkrijgbaar. Daarbij heeft u ook nog de mogelijkheid om te kiezen uit zwarte, witte en metalen inbouwspots. Deze keuzes kunt u allemaal maken in de filters aan de linkerzijde van de pagina. Wij adviseren vanuit Letsleds om inbouwspots te kiezen op 220Volt/230Volt. Deze zijn vaak beter te dimmen, makkelijker aan te sluiten en daardoor veelvuldig toe te passen.

Show Filters

Toont alle 34 resultaten

Show Filters

Toont alle 34 resultaten

Wij bieden trouwens ook een uitgebreid assortiment mini opbouwspots die aan het plafond worden bevestigd.

Ronde of vierkante inbouwspots

U kunt kiezen voor ronde of vierkante inbouwspots. Wat is nu aan te raden? Ronde spots hebben het voordeel dat ze altijd makkelijk te plaatsen zijn en door de ronde vorm altijd mooi ogen. Vierkante spots zijn vaak chiquer ten opzichte van ronde spots, maar deze moeten wel precies recht geplaatst worden, anders kijkt het geheel al snel slordig.

Metaal, of wit of toch zwart?

Metalen spots hebben het voordeel dat ze tijdloos zijn en daardoor makkelijk met allerlei interieurstijlen te combineren zijn. Metalen spots kunnen zowel in een houten plafond, als ook in een wit of bijvoorbeeld een betonnen plafond gebruikt worden. Witte inbouwspots worden vaak gekozen bij een wit plafond, witte wandkast of een witte koof in de keuken. Maar de valkuil bij witte spots is dat ze niet exact dezelfde witkleur hebben als de achtergrond waar ze in geplaatst worden. Zwarte spots daarentegen zijn chique en contrasterend. Dit zijn spots die gezien mogen worden en kunnen daardoor ook op veel verschillende achtergronden zoals hout, beton of witte plafond of meubels gebruikt worden.

Kantelbaar inbouwspots of niet?

U kunt verder kiezen uit kantelbare of niet kantelbare mini inbouwspots. Kantelbare inbouwspots hebben een groot voordeel. Deze kunt u altijd op bijvoorbeeld de achtergrond richten of juist naar voren toe laten schijnen. Dit geeft het voordeel dat de mini inbouwspot gericht kan worden op waar licht gewenst is. Of juist naar de muur om het geheel te accentueren en daarmee het licht van de inbouwspots niet in uw ogen te laten schijnen.

Mini inbouw spots: waar rekening mee houden

Bij het gebruik van mini inbouwspots met weinig inbouwruimte, is het belangrijk om rekening te houden met de warmte van de verlichting. Een minimale afstand van 3 centimeter wordt geadviseerd bij het gebruik van de mini inbouw spots tussen een plafonnd en verlaagd plafond. De producten in ons assortiment geven minimale warmte af, waardoor ze in principe geschikt zijn om veilig te plaatsen. Per product staat verder bij de extra informatie aangegeven wat de benodigde diameter is voor de ruimte in het plafond.

Heeft u vragen over de producten of welke mini inbouwspot aan te raden is voor gebruik in uw specifieke geval? Neemt u dan gerust contact met ons op. Ons team zit klaar om u verder te helpen.