Slimme Lampen

Een van de populairste manieren om over te stappen naar slimme verlichting is door middel van slimme lampen. Bekend van onder andere Philips Hue. Met slimme lampen vervang je dus als het ware alleen het lampje van je spot en kun je hierdoor contact maken met een app of afstandsbediening. Het nadeel van de hue wifi lampen is dat ze erg duur zijn. Wij bieden daarom een veel goedkoper alternatief voor Philips Hue waarmee je niet inlevert op functies.

Filter producten

Toont alle 18 resultaten

Filter producten

Toont alle 18 resultaten

Slimme lampen: de kopersgids

Je wordt er tegenwoordig mee plat gegooid. Slimme lampen zijn de toekomst. Grote partijen spelen hier slim op in. Denk bijvoorbeeld aan de Philips Hue lampen, Ikea met zijn smart collectie, maar ook Action heeft tegenwoordig een aanbod aan slimme lampen. Heel leuk allemaal, maar waarom is het zo populair? In deze kopersgids geven wij uitleg over alle opties en mogelijkheden. Zo kun jij bewust een overstap maken.

Slimme Lampen Kopersgids Blog

Inhoudsopgave

  1. Korte samenvatting
  2. Wat zijn slimme lampen?
  3. Welke slimme merken zijn er allemaal?
  4. Wat is het verschil tussen de verschillende slimme lampen?
  5. Waar moet ik op letten bij het kopen van slimme lampen?
  6. Slotwoord

 

Korte samenvatting

Geen tijd om het hele artikel te lezen? We beschrijven kort wat de essentie is van slimme lampen. Je hebt tegenwoordig veel verschillende partijen die zich richten op slimme lampen met elk z’n eigen voor- en nadeel.  De grootste partij op dit moment is Philips Hue. De Hue lampen zijn mooi vormgegeven evenals de Philips Hue app. We hebben een mooie collectie van Philips Hue producten, dus neem gerust een kijkje. Het nadeel van de Philips Hue lampen zijn dat ze relatief duur zijn vergeleken met andere partijen. Ikea en Action verkopen ieder ook hun eigen slimme lampen. Onze ervaring is dat dit nog niet helemaal op het niveau is wat de consument verwacht. Ze zijn hier ook pas zeer recent mee begonnen. Ons advies zou zijn om deze voorlopig nog over te slaan totdat ze de producten verder hebben door ontwikkeld. Mi-light en Novo Smartlife zijn beide partijen die wij zelf ook verkopen. Simpelweg omdat ze qua functies en mogelijkheden wél op het niveau zitten wat je tegenwoordig mag verwachten. Verder zijn ze prijstechnisch heel interessant. Bij het kopen van slimme lampen is het belangrijk dat je kijkt of de lampen in je huidige situatie plug & play geïnstalleerd kunnen worden. Bekijk ook altijd welke extra accessoires je nodig hebt om de slimme lampen volledig te laten werken. We hebben tevens een flink assortiment aan slimme verlichting. Wil je geen slimme lampen of slimme spots aanschaffen? Dan kun je er ook voor kiezen om een slimme dimmer te halen. Hiermee maak je dus niet jouw lampen slim, maar je aansturing. Handig!

Wat zijn slimme lampen?

Slimme lampen zijn losse lichtbronnen die verbonden kunnen worden met een afstandsbediening of wifi. Ze worden ook wel wifi lampen of smart lampen genoemd. LED verlichting heeft altijd een driver nodig. Wanneer je een spotje hebt met een los lampje dan zit de driver in het lampje verwerkt. Bij slimme lampen zit er dus in de driver in het lampje een module wat communiceert met een afstandsbediening, wifi-kit of direct met een app. Tegenwoordig zie je deze wifi modules ook terugkomen in dimmers. Dan hoef je geen dure lampen aan te schaffen, maar kun je simpelweg een wifi dimmer plaatsen en geniet je ook van de slimme functies.  Slimme lampen zijn voorzien van best veel techniek en zijn daarom relatief gezien iets duurder dan normale lampen. Normaliter heb je twee soorten slimme lampen. Je hebt WWCW lampen. Dit zijn warm wit – koud wit lampen. Handig voor wanneer je een gezellige warme sfeer wilt of een koude wit voor wanneer je wilt werken. Je hebt ook RGBW lampen. Deze zijn over het algemeen wat populairder, maar ook wat duurder. Deze lampen hebben alle kleuren van de regenboog. Dit zie je bijvoorbeeld bij de Hue lampen.

Welke slimme merken zijn er allemaal?

Je hebt tegenwoordig al best veel spelers op de markt van slimme verlichting. Denk hierbij aan merken zoals Ikea Smart verlichting, Philips Hue lampen, Novo Smart Life verlichting en Mi-Light lampjes. Ze hebben allemaal zo hun eigen voor- en nadelen. Wij werken zelf met Philips Hue, Novo Smart Life en Mi-Light. Simpelweg omdat wij dit zien als de betere merken en omdat ze makkelijk te koppelen zijn en qua functies de meeste opties bieden.

Wat is het verschil tussen de verschillende slimme lampen?

De Philips Hue lampen zijn hele mooie lampen, omdat deze over alle functies van de smart verlichting bezitten. Verder heeft Philips veel tijd en moeite gestoken in de ontwikkeling van de app, zodat deze zeer gebruiksvriendelijk is, maar er ook heel goed uit ziet. Het enige nadeel aan de Philips Hue lampen is het prijskaartje. Over het algemeen gaan de gekleurde lampen over de toonbank voor rond de €50,- per lamp. Dan heb je nog geen armatuur en dergelijke. Dit is een flink hoge prijs, maar je weet dan wel zeker dat je een mooi product hebt. Novo Smart Life is een relatief nieuw merk, maar de producten die ze aanbieden zijn wel heel tof. Dit merk betreed steeds meer de markt en doet dit door middel van een budget oplossing voor smart verlichting. Novo heeft zowel dimmers als schakelaars als slimme lampen. Alles bedienbaar vanuit de app Smart Life. Wat weer te koppelen is met Google Home en Amazon Alexa voor spraakbesturing.  Mi-Light is een merk wat in Nederland minder bekend is, maar een gigantische speler in het buitenland. Mi-Light focust zich alleen op slimme lampen en staan onder andere bekend om hun afstandsbedieningen waar de volledige kleurencirkel op staat afgebeeld waarmee je de kleur van de lampen kan wijzigen. Mi-Light focust zich ook op een relatief goedkope oplossing voor smart verlichting zonder dat je inlevert op een functie.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een slimme lamp?

Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Het is altijd verstandig om te kijken naar de mogelijkheden van elk product. Het zou jammer zijn als je een slimme lamp wilt wat je kunt veranderen in kleur, maar dat je de verkeerde koopt waardoor je alleen koud-wit warm-wit variant hebt.  Verder is het zaak dat je van te voren goed inleest op de besturing van de lamp. Elke lamp heeft een eigen app, afstandsbediening of ander besturingssysteem. Met alleen een Philips Hue lamp ben je er bijvoorbeeld nog niet. Je hebt dan ook de bridge nodig tenzij je een Philips Hue dimmer aanschaft. Deze kun je direct koppelen aan de Philips Hue app. Je dient ook thuis 220/230V te hebben. Elk huis heeft dit al, maar wat oudere huizen hebben soms plekken waar een elektriciën een trafo heeft geïnstalleerd waardoor je alleen maar 12V hebt in dat gebied. Het is dan zaak dat je de 12V trafo verwijderd zodat je alles direct op de 220/230V kunt aansluiten.

Slotwoord

Kortom, veel opties en mogelijkheden in slimme lampen wereld. Ben je er nou nog niet helemaal uit welke lamp jou het beste schikt? Neem dan een kijkje in onze smart gids. Hierin leggen we alles haarfijn uit.