Tuin

Tuinverlichting heeft de functie om grotere oppervlakten uit te lichten, daarnaast kan het ook veel sfeer brengen in uw tuin. Dit kan allemaal gedaan worden door de juiste keuze te maken in buitenverlichting. LED buitenverlichting is geschikt voor zowel zakelijk gebruik, bijvoorbeeld bij bedrijfshallen en paarden maneges, als ook in privé tuinen. Tuinverlichting kan zowel decoratief als ook praktisch zijn. Simpel of opvallend. Voor elke smaak, locatie en doel is er een geschikte buitenverlichting te vinden.

Filter producten

Resultaat 1–40 van de 77 resultaten wordt getoond

Filter producten

Resultaat 1–40 van de 77 resultaten wordt getoond

Voordelen van LED buitenverlichting

De tuinverlichting is zeer zuinig en de levensduur van buitenverlichting LED is veel langer dan een traditionele halogeen buitenverlichting. Een ander groot voordeel is dat de led tuinverlichting geheel onderhoudsvrij is, waarbij de oude halogeen tuinverlichting erg warm wordt en stuk gaat door bijvoorbeeld botsen of stoten tegen uw verlichting. Ook is het nu mogelijk om een draagbare bouwlamp te nemen in de vorm van een led lamp. Deze kan vervolgens tot 3-4 uur gebruikt worden. Deze bouwlampen zijn in verschillende maten beschikbaar waardoor ze makkelijk voor gebruik zijn in bijvoorbeeld uw auto of caravan.

LED buitenverlichting kiezen

Hoe zorgt u dat u de juiste tuinverlichting kiest? Er zijn verschillende factoren die meespelen. Hieronder kunt u informatie vinden over de keuze voor uw LED buitenverlichting. Als u er niet uitkomt of niet zeker bent van uw keuze, kunt u ons altijd mailen of bellen. Aan de linkerzijde van de pagina kunt u op deze factoren filteren.

  • Voltage – Als u een tuinverlichting wilt gebruiken en aansluiten is het van belang dat u weet welk voltage deze lamp vraagt. Op deze pagina vindt u alleen tuinverlichting met 220 volt. Zodat deze gemakkelijk aan te sluiten zijn zonder allerlei trafo’s.
  • Kleur – Er zijn verschillende mogelijkheden in de licht van het kleur. In onze winkel vindt u de variaties: warm wit, helder daglicht en RGB. Warm wit is een veel voorkomende kleur, RGB is te veranderen van kleur of beschikt over meerdere kleuren tegelijkertijd. Dit is bij bijvoorbeeld LED strips veel voorkomend, zodat u een speciale kleur kunt geven aan uw veranda, carport of oprit. Helder daglicht in buitenverlichting wordt gebruikt voor aan bijvoorbeeld de gevel.
  • IP waarde – De Ingress Protection (IP) waarde geeft aan hoe goed de lamp beschermd wordt tegen water en stof. Dit is een belangrijke factor voor buitenverlichting. U kunt kiezen uit lampen met IP44, IP65, IP66 en IP68. IP44 houdt in dat de lampen spatwaterdicht zijn en dat ze bescherming bieden tegen lichte indringing van voorwerpen. IP65 houdt in dat de lamp volledig stofdicht is en dat deze spuitwaterdicht is. IP66 lampen zijn volledig beschermd tegen voorwerpen en water uit spuitmonden met een redelijke kracht. Tot slot bieden we buitenverlichting met IP68 waardering, deze lampen zijn volledig beschermt tegen zowel voorwerpen als tegen water.

Veel gestelde vragen over LED buitenverlichting

Graag delen we de antwoorden op enkele vragen en onderwerpen die ons regelmatig gesteld worden over tuinverlichting.

  • Is LED tuinverlichting zuinig? Ja, zoals LED lampen in het algemeen al een stuk zuiniger zijn dan traditionele verlichting geldt dit ook voor tuinverlichting. Verschillende lampen in ons assortiment branden zo’n 25.000 uren totdat ze vervangen dienen te worden, waar dit bij traditionele verlichting vele malen korter is. De tijd om de aanschaf van LED buitenverlichting terug te verdienen is doorgaans 12 maanden – dit is berekend ten opzichte van traditionele verlichting.
  • Welke tuinverlichting is beschikbaar in meerdere kleuren? Wanneer u de filter RGB aanklikt, krijgt u alle lampen die meerdere kleuren kunnen verlichteeb. Dit komt omdat de lampen door middel van de drie basiskleuren rood, groen en blauw nagenoeg alle kleuren kunnen maken.

Heeft u nog vragen over tuinverlichting? Neemt u gerust contact met ons op en we helpen u graag om de juiste buitenverlichting voor uw situatie te bestellen.