Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Inbouwspots badkamer 230 Volt

23 februari 2017
LED verlichting badkamer kiezen

Moet er altijd een waterdichte IP65 LED spot geplaatst worden in de badkamer? Niet in alle gevallen, dit hangt af van de afstand spot naar de dichtstbijzijnde waterbron. Is deze afstand minder dan 75cm,dan dient u mimimaal een IP44 spot te plaatsen maar beter is de IP65 spot. Is de afstand meer dan 75cm dan wordt volstaan met een normale spot in de badkamer omdat deze alleen met condensvorming te maken krijgt. Gaat u spot in de douche plaatsen dan is het advies altijd IP65 die met 12Volt gevoed wordt. In uw badkamer mogen dus inbouwspots geplaatst worden met een minimale IP waarde van IP21, mits deze buiten de directe natte zones komen van de douche of het bad, maar toch wordt minimaal IP44 spatwaterdicht sterk aangeraden. Bij Letsleds heeft u een grote keuze uit verschillende inbouwspots voor uw badkamer. Deze inbouwspots zijn onderverdeeld in verschillende wattage LED inbouwspots IP65.

Ook kan er buiten de natte zones gewoon gebruik gemaakt worden van GU10 lampen 220Volt. Dit betekend dat u geen 12 Volt (dimbare) trafo-driver nodig heeft voor uw 12Volt lampen. Daarbij kan hier ook gewoon voor een normale IP44 dimbare inbouwspot gekozen worden. Maar ook als u geen mogelijkheid heeft om een dimmer te plaatsen, dan is het nog mogelijk om uw LED lampen in de badkamer te dimmen. Dit kunt mogelijk maken door WIFI LED spots te plaatsen, deze zijn er zowel in een IP44 als IP65 uitvoering. Deze spots zijn dimbaar door middel van een afstandsbediening en / of telefoon. Dus u schakelt de lampen aan en uit met een schakelaar en kunt ze vervolgens met de afstandsbediening of telefoon gaan dimmen.

Fouten bij het verlichten van een badkamer

Wat zijn de veel voorkomende fouten die gemaakt worden bij het verlichten van de badkamer? Hieronder wordt puntsgewijs de belangrijkste tips weergeven om niet in de fout te gaan:

  1. Denk vooral functioneel tijdens het verlichten van de badkamer, belangrijke objecten zoals de wasbak, douche, bad, kast of wasmachine moeten goed verlicht zijn. Zorg er dan ook altijd voor dat deze punten voldoende belicht worden.
  2. Zorg dat de wasbak en de spiegel altijd heel goed belicht is, want het is erg frustrerend als daar niet genoeg licht is. En houdt er ook rekening mee dat de wastafel in de wintermaanden ook voldoende verlicht moet zijn. Want dan is er in de ochtend en avond minder of geen natuurlijk licht van buitenaf.
  3. Zorg voor verschillende lichtpunten door middel van verschillende inbouw of opbouwspots. Want één lichtpunt kan nooit de gehele badkamer goed verlichten en daarbij creëert één lichtpunt al snel schaduwen.
  4. Zorg voor indirect licht met een kantelbare spot, waardoor je niet in de lamp zelf hoeft te kijken. Maar dit indirecte licht kan ook gecreëerd worden door middel van een diffusor. Een diffusor is een melkwit glas voor de spot zodat het licht mooi zacht verdeeld wordt. Dit is bij al onze inbouwspots voor de badkamer, maar ook bij de onderstaande ronde en vierkante

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11547 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons