Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Geschreven door:

Jens

Begin goed aan 2022 met deze licht tips!

11 januari 2022

Inmiddels is 2022 alweer een paar weken onderweg. De kerstbomen zijn inmiddels opgeruimd, de kerstballen liggen weer op de zolder en de laatste restjes oliebollen zijn van de schaal geplukt. Nu de warme en verwelkomende kerstsfeer weer verdwenen is, valt het je misschien wel op dat de huidige staat van jouw woonkamer wel iets meer vulling kan gebruiken. Vooral als het aankomt op de aanwezige hoeveelheid verlichting, wat misschien nog wel bestaat uit een aantal halogeen lampen?

Om je hierbij flink op weg te helpen, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Zo weet je dadelijk zeker dat je klaarstaat voor het nieuwe jaar, vooral als het aankomt op de juiste verlichting.

De ‘feel’ van het licht wordt steeds belangrijker

Omdat we steeds meer tijd binnenshuis bezig zijn, is de vraag naar vriendelijk ogende ruimtes steeds groter geworden. Niemand wilt namelijk in een kille en kale woonkamer zitten. Naast de gebruikelijke accessoires als kussens, kleden en andere attributen speelt verlichting hier ook een grote rol bij.

Ook verlichting is belangrijk, want met de juiste verlichting heb je niet alleen goed zicht, maar geef je jouw huis ook warmer uiterlijk. Hierdoor komen jouw meubels, accessoires en gebruikte kleuren nog beter tot hun recht. Hiervoor is het altijd raadzaam om in ieder geval te beginnen bij verlichting die beschikt over een de juiste kleurtemperatuur (2700-2900K).

Kijk niet alleen naar de functie, maar ook naar het visuele plaatje

Hoewel je verlichting nog altijd zult zien als een belangrijk element binnen elke kamer (je hebt immers wel licht nodig om iets te kunnen zien) is het ook een goed idee om verder te kijken. Waarom zou je immers vast blijven houden aan die ouderwetse, stoffige peer als je ook kunt kiezen voor lampen met karakter?

Een mooi voorbeeld hiervan zijn natuurlijk de lampen die gebruik maken van de filament techniek. Deze techniek zal voor de meeste van ons de nodige nostalgie oproepen, aangezien het erg op de oude gloeilamp lijkt. Deze welbekende lampen werkten namelijk door middel van een zogenoemde gloeidraad, een draad die het licht verzorgde. 

Dit gaat overigens uitstekend samen met de huidige ontwikkelingen als het aankomt op de styling van jouw interieur, want naast warme kleuren wordt er ook steeds vaker gekeken naar meer natuurlijke vormen. Dit betekend dat de strakke elementen als inbouwspots en strakke GU10 spots niet altijd de boventoon voeren als het aankomt op verlichting.

Verlichting mag soms ook een tikje rustiger zijn

Er is een ontzettend groot aanbod als het op verlichting aankomt, maar dat betekent niet dat je meteen de perfecte hoeveelheid licht voor je hebt. Daarom raden wij je altijd aan om ook te kijken naar mogelijkheden voor het dimmen van jouw verlichting. Met een goede LED dimmer kun je namelijk gemakkelijk de hoeveelheid licht bepalen, waardoor je veel meer controle krijgt over jouw verlichting. 

Is dimmen altijd zo makkelijk?

Dimmen is natuurlijk echts iets van deze tijd, vooral omdat het overgrote deel van de verlichting deze optie kan bieden. Echter is het wel raadzaam om vooraf goed te kijken welke mogelijkheden je hebt met jouw peertjes, spots of lampen. Het is namelijk belangrijk dat je niet alleen een dimbare lamp in jouw bezit hebt, maar de combinatie tussen lamp en dimmer moet ook kloppen.

Met deze dimmer kun je deze vraag vaak al oplossen, want deze dimmer kan overweg met zowel fase aan- als fase afsnijding. Hierdoor beschik je niet alleen over een dimmer die sterk in zijn schoenen staat, maar ook over een dimmer die ontzettend breed inzetbaar is.

Er zijn veel mogelijkheden als het aankomt op kleur

Een ander element wat steeds vaker terugkeert is toevoeging van kleur in het bestaande interieur. Hierbij wordt vaak gewerkt met accentkleuren of accessoires, zodat je de betreffende kamer gemakkelijk de opfrisser kunt geven die het verdiend. Hierdoor moeten de donkere kleuren vaak het veld ruimen, om te voorkomen dat het contrast overweldigend wordt.

Echter hoef je je hierbij niet te beperken tot nieuwe kussens of een getinte vaas, want ook jouw verlichting kan een belangrijke rol spelen bij het kleurrijk maken van jouw huis. Dankzij slimme verlichting krijg je namelijk toegang tot maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren combinaties. 

Tevens zijn deze peertjes in veel verschillende vormen en maten beschikbaar, waardoor je altijd de gelegenheid hebt om jouw bestaande lampen een nieuwe dimensie te geven.

Ook groen speelt hierbij een rol

Naast meer warmte is er ook veel meer ruimte voor het nodige groen. Doordat de vrije tijd momenteel vaker binnen plaatsvindt, zijn er wellicht minder mogelijkheden als het aankomt op het opzoeken van de natuur. Daarom haalt men de natuur steeds vaker zelf in huis, waardoor een groot aanbod aan verschillende bloemen en planten een flinke opmars heeft gemaakt.

Voor deze planten kun je natuurlijk ook kijken naar specifieke lampen en spots die deze planten in de spotlights plaatsen, zoals onze mini spots. Deze spots hebben een kleine lichtbundel, waardoor deze gemakkelijk gebruikt kunnen worden om specifieke elementen uit te lichten.

Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je ook kunt genieten van genoeg groen, zoals in de tuin!

Conclusie

Kortom, tal van mogelijkheden om ook in 2022 te upgraden naar nieuwe LED verlichting. Met opties in grote, kleine, dunne of dikke spots, vervangbare lichtbronnen en slimme verlichting ben je verzekerd van kwalitatief hoogstaande verlichting tegen een goede prijs.

Waar wil je meer over weten?

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

LED-Verlichting-tuin - 1

Met deze prikspots haal je alles uit jouw tuin!

Op zoek naar de perfecte verlichting voor jouw tuin? Dan kunnen wij je helpen, want met behulp van ons uitgebreide aanbod in onder andere prikspots kun je binnen mum van tijd genieten van perfecte verlichting! Ook benieuwd hoe dit werkt? Lees dan snel verder!

LEES HET BLOG »
De waardering van www.letsleds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 11543 reviews.
Klantenservice Letsleds

Heb je een vraag?

Bel ons gerust op.

Ma-vr 08:00 tot 20:30
Zaterdag 10:00 tot 15:00

Of mail ons