Winkelmand

Gratis verzending vanaf €75,-

Klanten geven ons een 9,2 / 10

Werkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis

LED spots voor de schutting

LED verlichting aan of bij de schutting kan de tuin een stuk aantrekkelijker maken. Zowel in de donkere wintermaanden, maar ook in het voor- en najaar om extra lang van de tuin te kunnen genieten! Maar wat zijn de mogelijkheden en waar moet u aan denken bij LED spots voor de schutting? In deze blog wordt het uitgelegd.

Schutting verlichting, essentieel voor extra sfeer

Verlichting in de tuin kan zorgt ervoor dat deze bij het huis getrokken wordt. ‘s Avonds is het geen eindeloos donker gat meer. Daarnaast nodigt een verlichtte tuin uit om toch nog even buiten te gaan zitten na een warme zomerdag en te genieten van een zwoele zomeravond.

Wandverlichting, oftewel muurlampen zijn vaak een goed punt om te beginnen. Dit zorgt ervoor dat de omtrek van de tuin verlichting wordt, of minimaal een of meerdere schuttingen. Hiermee wordt ook een gekozen om een maar één schutting of muur te voorzien van muurspots. Dit is dan vaak de schutting waar het pad naar bijvoorbeeld een tuinhuisje met een lounge set.

De andere kant van de tuin is wordt dan vaak aangelicht door tuinspots of met grondspots. Met tuinspots moet u denken aan spots met een grondpen die makkelijk te richten te verplaatsen zijn. Hierdoor kunt u die spots altijd gemakkelijk verplaatsen en de nieuwe aanwinst wat betreft een mooie plant, of chique nieuw pot uitlichten in uw tuin.

Wat betreft de muurspots, deze dienen qua design ook aantrekkelijk te zijn. Want deze zitten vaak toch in het zicht. Daarbij wordt er vaak up-en-down spots genomen om een eenheid te creëren zoals te zien is op de afbeelding rechts. Voorheen waren dit bijna altijd RVS wandspots die gebruikt werden, maar tegenwoordig wordt er veel vaker met zwarte accenten gewerkt en daarom zijn er ook steeds meer zwarte varianten hiervan.

Bij deze nieuwere zwarte modellen is er meteen van de mogelijkheid gebruik gemaakt om daarbij ook een vierkante lijn uit te brengen. Dus zowel een up-en-down wandlamp, maar ook een enkelvoudige vierkante wandlamp. Die enkele wandlamp schijnt dus alleen omhoog of alleen naar beneden, hierover in de volgende alinea meer.

Vierkante-zwarte-spots-oyl3im1movbhu12wi8z0wtlp175sk4dn3pqqspb4w8

Buitenverlichting wand met muurspots aan de schutting

Muurspots die een zijde op schijnen worden ook regelmatig op de schutting geplaatst. In sommige gevallen onderaan de schutting of wand en dan omhoog schijnend. Maar in de meeste gevallen wordt dit aan de bovenkant geplaatst om een aantal redenen;

Ten eerste kan de spot er dan niet afgelopen, afgestoten of beschadigd raken door wat dan ook. Daarnaast zijn de meeste spots mooi qua design en mogen gezien worden. Onderaan de wand vallen deze weg achter planten, potten, stenen, struiken etc. Boven aan de wand is dit niet het geval. Als laatste worden deze vaak bovenaan geplaatst zodat de lichtbundel te zien is.

Vaak worden wandlampen in de tuin vaak niet gedimd. Deze worden vaak aangesloten op een Photocel sensor, oftewel dag/nacht sensor. Hierdoor gaan de lampen automatisch aan als het donker wordt en automatisch weer uit als het ‘s ochtends weer licht begint te worden.

Wandlampen dimmen

Een praktisch voordeel van de wandlampen van Letsleds is dat deze standaard dimbaar zijn, dus alle modellen die in deze blog worden aangegeven zijn standaard te dimmen. Dit is geen vereiste, maar geeft u wel de mogelijkheid om nu of op een later moment e gaan dimmen. Het dimmen kan bijvoorbeeld vanuit het woonhuis met een muurdimmer, of draadloos via uw telefoon met een draadloze dimmer.

 

U kunt natuurlijk ook eerst de lampen op een gewone aan/uit schakelaar gebruiken. Mocht het dimmen op een later moment alsnog gewenst is, kan er altijd nog een LED dimmer aangeschaft worden.

Tuinverlichting met LED grondspots

Is het maken van een stroomvoorziening naar de schutting zelf te lastig? Of wilt u geen spots op de wand en toch uw schutting verlicht hebben? Geen probleem dan kunt u alsnog de schutting mooi uitlichten door midden van grondspots. Daarvan kunt u de de bekabeling in de grond wegwerken en hoeft u niet bang te zijn dat u de grondspots beschadigd bij bijvoorbeeld het snoeien van de tuin.

 

Het voordeel van grondspots is dat ze gelijk zitten met de tegels, zand, grind of aarde. Daarmee is het geheel strak afgewerkt, daarnaast zijn alle grondspots van Letsleds.nl dimbaar en kunnen met een muurdimmer, draadloze dimmer of anderszins gedimd worden.

 

Maar wilt u het flexibele van een verplaatsbare tuinlamp, die u met een grondpin overal neer kan prikken? Dat kan natuurlijk ook, die kunt u flexibel plaatsen voor de schutting en altijd naar het gewenste oppervlak op object richten. Dus bijvoorbeeld ook naar een struik, boom of sculptuur in de tuin. Denk hier aan een van de volgende prikspot modellen.

Navigatie

Waar ben je naar op zoek?

Meer informatie

Ook interessant

De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 5839 reviews.
Klantenservice Letsleds

We helpen graag

Heb je een vraag over dit product? Neem gerust contact op. We helpen je graag verder zodat jij zeker bent van een goede aankoop. 

Of mail ons