Waarom zijn LED lampen zo duur?

De aanschaf van een LED lamp is vaak hoger dan die van een gewone halogeen- of gloeilamp. Maar toch zijn LED lampen al snel goedkoper dan oude lampen. Dit ondanks dat de LED lamp vaak vele malen duurder is in aanschaf. Veel mensen vragen zich af hoe dit kan, want zij vragen zich af: Waarom zijn LED lampen zo duur? Ik zal deze vraag beantwoorden in een paar alinea’s.

LED lampen zijn energiezuinig

Halogeenlampen en gloeilampen gebruiken vaak tien keer zo veel energie als LED lampen, dus een LED lamp bespaart al snel 90% ten opzichte van een halogeen of gloeilamp. Dus is uw gloeilamp 80Watt, dan kunt u die al vervangen met een LED lamp van 8Watt. Ook kan een halogeenlamp van 50Watt gemakkelijk vervangen worden door een LED lamp van 5Watt.

LED filament lamp (vervanger gloeilamp)

 

LED lampen op de begane grond in een huis worden het meest gebruikt. Maar bij bedrijven en kantoren worden lampen vaak nog meer gebruikt. Tel hierbij alle lampen bij elkaar op en u komt daarop op een enorm energieverbruik. U kunt hetzelfde hoeveelheid licht creëren door LED lampen gebruiken, u gebruikt dan nog maar 10% van de energie. Tel dan maar eens uit hoeveel u bespaart op de energierekening. In de meeste gevallen verdient u op deze locaties de aanschaf van een LED lamp al binnen één jaar terug. Klik op de volgende link om uw terugverdien uit te rekenen, klik hier voor de eenvoudige LED besparingscalculator.

Wist u dat:

Traditionele verlichting in huis zorgt al snel 20% van de totale energiekosten. Bij bedrijven is dit zelf 40% – 60% van de totale energiekosten.

LED lampen gaan langer mee

Een ander groot voordeel van een LED lamp is dat deze vele malen langer mee zal gaan als u huidige verlichting. Een gloeilamp heeft een verwachte levensduur van 1000 branduren. Een halogeenlamp 2000 verwachte branduren en een TL of PL lamp (spaarlamp) zo’n 5000 uur.

Een LED lamp heeft daarentegen al snel een verwachte levensduur van 25.000 uur. Dit kan zelf oplopen bij hele speciale LED lampen tot wel 75.000 uur. Maar de normale LED verlichting voor consumenten en bedrijven heeft plusminus 25.000 verwachte branduren.

Conclusie

LED lampen zijn in aanschaf duurder als een oude lamp, maar deze kosten worden vaak al binnen één jaar op de energierekening terug verdient. De opvolgende jaren zult u het geïnvesteerde bedrag alleen maar blijven besparen op de energierekening.

Daarbij gaat een LED lamp vele malen langer mee dan een halogeen- of gloeilamp, dus u zult minder vaak een nieuwe lamp moeten kopen wat ook weer besparing oplevert.

Door de investeren in LED verlichting is niet alleen een goede investering voor uzelf, maar ook zeker voor het milieu!


De waardering van www.letsleds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 967 reviews.